Διεθνή

Ιράν: Σύλληψη 17 «κατασκόπων της CIA» -Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν 17 υπόπτους για κατασκοπεία που δρούσαν για λογαριασμό της αμερικανικής CIA και κάποιοι εξ αυτών ήδη καταδικάστηκαν σε θάνατο, μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ σήμερα. Η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το υπουργείο αρμόδιο για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, ανέφερε πως εξαρθρώθηκε ένα κύκλωμα κατασκόπων και συνελήφθησαν 17 ύποπτοι.

Στέλεχος του υπουργείου δήλωσε ότι ορισμένοι από τους υπόπτους καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, απέρριψαν την ανακοίνωση του Ιράν περί σύλληψης 17 κατασκόπων που εργάζονταν για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ και καταδίκης ορισμένων από αυτούς σε θάνατο.

«Η Αναφορά του Ιράν ότι συνέλαβε κατασκόπους της CIA είναι εντελώς ψευδής. Αλήθεια μηδέν. Απλώς περισσότερα ψέματα και προπαγάνδα (όπως ότι κατέρριψαν ένα drone – μη επανδρωμένο αεροσκάφος) από ένα Θρησκευτικό Καθεστώς που Αποτυγχάνει Οικτρά και δεν έχει ιδέα τι να κάνει», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Το ιρανικό καθεστώς έχει μακρά ιστορία στα ψέματα… Δεν θα έπαιρνα τοις μετρητοίς οποιονδήποτε ιρανικό ισχυρισμό για πράξεις στις οποίες έχουν προβεί», δήλωσε νωρίτερα ο Πομπέο σε μια συνέντευξη με το Fox News. Ο Πομπέο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για κάποια ειδική υπόθεση αλλά πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος Αμερικανών που εργαζόμαστε για να φέρουμε πίσω από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

(Επισκέψεις: 289 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend