Διεθνή

ΗΠΑ: Στέλνουν αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο και κλιμακώνουν τις απειλές κατά του Ιράν

Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ένα αεροπλανοφόρο, τη δύναμη κρούσης που σχηματίζουν τα πλοία συνοδείας του και μια ειδική πτέρυγα βομβαρδιστικών στη Μέση Ανατολή, για να στείλουν το «σαφές μήνυμα» στο Ιράν πως οποιαδήποτε «επίθεση» από πλευράς του εναντίον αμερικανικών συμφερόντων ή συμμάχων της Ουάσιγκτον στην περιοχή θα αντιμετωπιστεί με «αμείλικτη δύναμη», διεμήνυσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζον Μπόλτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Μπόλτον, στην περιοχή αναπτύσσεται το «USS Abraham Lincoln» και η δύναμη κρούσης που το συνοδεύει. Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Μπόλτον υποστήριξε πως η ανάπτυξη της δύναμης κρούσης αυτής αποτελεί «αντίδραση σε (…) ανησυχητικές ενδείξεις και προειδοποιήσεις».

«Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το ιρανικό καθεστώς, αλλά είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση, από οποιονδήποτε ενδιάμεσο, από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ή από τις τακτικές δυνάμεις του Ιράν», ανέφερε ο Μπόλτον σε ανακοίνωσή του, κλιμακώνοντας την ένταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», dpa, AFP

(Επισκέψεις: 301 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend