Διεθνή

ΗΠΑ: Μαζικές απελάσεις παιδιών μεταναστών

Οι ΗΠΑ απέλασαν τουλάχιστον 1.000 ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών στο Μεξικό, στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα και την Ονδούρα από τις αρχές Μάρτη παρ’ όλους τους κινδύνους για βία και διακρίσεις εναντίον τους, που έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, UNICEF.

Το Μεξικό απέλασε επίσης τουλάχιστον 447 παιδιά μεταναστών στη Γουατεμάλα και την Ονδούρα κατά την ίδια περίοδο, ανέφερε η UNICEF προειδοποιώντας ότι τα παιδιά που επέστρεψαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό αντιμετώπισαν πρόσθετους κινδύνους για την προστασίας τους, λόγω της καχυποψίας ότι έχουν μολυνθεί με κορονοϊό.

«Η COVID-19 επιδεινώνει μια κακή κατάσταση. Οι διακρίσεις και οι επιθέσεις προστίθενται τώρα σε υπάρχουσες απειλές, όπως η βία των συμμοριών που οδήγησε αυτά τα παιδιά να φύγουν από την αρχή», τονίζει η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Ενριέτα Φόρε«Αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά που έχουν επιστρέψει πλέον διατρέχουν διπλό κίνδυνο και ακόμη μπορεί να βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι όταν έφυγαν από τις κοινότητές τους», αναφέρει η ίδια στην ανακοίνωσή της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει από τον Μάρτη να εφαρμόζουν κανόνες που σχετίζονται με τον κορονοϊό, επιτρέποντας στις αρχές να απελαύνουν με ταχείς ρυθμούς τους μετανάστες που συνελήφθησαν στα σύνορα. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 900 ασυνόδευτα παιδιά απελάθηκαν τον Μάρτη και τον Απρίλη, με βάση αυτούς τους κανόνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

(Επισκέψεις: 319 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend