Την επέλαση των νεοναζί αναχαίτισαν κάτοικοι της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ τη μέρα της μεγαλύτερης γιορτής τους. Την 4η Ιουλίου, όταν εθνικιστές της ομάδας Patriot Front κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης το Σάββατο το βράδυ φωνάζοντας το σύνθημα «Reclaim America» («Να πάρουμε πίσω την Αμερική) και παρενοχλούσαν τους κατοίκους της περιοχής, οι τελευταίοι απάντησαν με κυνηγητό τρέποντάς τους σε φυγή, την ώρα που αστυνομικοί κοιτούσαν από απόσταση.

Η 4η Ιουλίου είναι η μεγαλύτερη γιορτή για την Αμερική, καθώς γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους. Έτσι και φέτος, στη Φιλαδέλφεια τη γιόρτασαν με κλωτσιές στους φασίστες.

Περίπου 200 μέλη της ομάδας Patriot Front, της πιο ενεργής λευκής εθνικιστικής ομάδας, η οποία λίγες μέρες πριν βανδάλισε άγαλμα του Τζωρτζ Φλόιντ, κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης το Σάββατο το βράδυ φωνάζοντας το σύνθημα «Reclaim America» («Να πάρουμε πίσω την Αμερική) και λέγοντας πως οι προεδρικές εκλογές είχαν κλαπεί από τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης αυτής, ήταν ντυμένοι με ρούχα παραλλαγής, φορούσαν λευκά full face, θυμίζοντας την Κου Κλουξ Κλαν και έσπρωχναν κάποιους από τους περαστικούς, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, πήραν και το κινητό τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου του NBC.

 

Και μπορεί η αστυνομία και οι Αρχές να μην έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την επέλαση των νεοναζί, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής, δεν ανέχτηκαν τους φασίστες στη γειτονιά τους και, όπως μεταδίδει το NBC, τους έτρεψαν σε φυγή όταν τους κυνήγησαν, ενώ οι εθνικιστές πετούσαν βόμβες καπνού για να καλύψουν τη διαφυγή τους.

 

Οι νεοναζί, προσπαθώντας να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, τραυμάτισαν ελαφρά και έναν ομοϊδεάτη τους κατεβάζοντας την καρότσα του φορτηγού στο κεφάλι του.