Διεθνή

ΗΠΑ: Χάθηκαν 140.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο

Στην ανεργία οδηγούνται χιλιάδες αμερικάνοι εν μέσω πανδημίας αλλά και καπιταλιστικής κρίσης, ενώ την ίδια στιγμή οικονομικές αναλύσεις κάνουν λόγο για επιβράδυνση της οικονομίας. 

Ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα μειώθηκε κατά 140.000 τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία για τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, αποτυπώνοντας τη δημιουργία 336.000 θέσεων εργασίας συγκριτικά με 245.000 θέσεις που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Πρόκειται για την πρώτη μείωση στον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων από τον Απρίλιο.

Η οικονομία ανέκτησε περίπου τις μισές από τις 22,2 εκατ. θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Πάντως το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,7% τον Δεκέμβριο.

Η αύξηση του αριθμού των ανέργων γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ενέκρινε και ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά 900 δισεκ. δολάρια σε πρόσθετα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα καταλήξει στους επιχειρηματικούς ομίλους. 

 

(Επισκέψεις: 127 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend