Κοινωνία

Όταν οι μαθητές ακούν για «την υπεροχή της αθάνατης φυλής»

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιου στους μαθητές των σχολείων

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό τις  απόψεις του Μητροπολίτη Άνθιμου της Θεσσαλονίκης, που καλλιεργεί μέσω των ομιλιών του το μίσος και τον ρατσισμό, διοργανώνοντας ακόμα και εκδηλώσεις  για να «προστατέψει»  τους Έλληνες από την πληθυσμιακή αλλοίωση από τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως δηλαδή στην εκδήλωση που διοργανώθηκε τον περασμένο Φλεβάρη με τον τίτλο «Μένουμε Χριστιανοί μένουμε Έλληνες», όπου προλογίζοντας ο μητροπολίτης μίλησε για κίνδυνο πληθυσμιακής «αλλοίωσης» της Ελλάδας λόγω της έλευσης των μουσουλμάνων προσφύγων τονίζοντας ότι «θα είναι έγκλημα αν ανακατευτούν άλλοι λαοί και θρησκεύματα στη Θεσσαλονίκη».

Τον Άνθιμο όμως τον γνωρίζαμε. Γνωρίζαμε για τις απόψεις του.  Είναι αλήθεια όμως πως τα πατήματα του τα ακολουθούν και αρκετοί άλλοι που εμφανίζονται ως  «κήρυκες της αγάπης».

Και  επειδή ο λαός μας λέει πως ο «διάολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες», ας πούμε πως εμείς καταφέραμε και τον… ανακαλύψαμε να βρωμάει ρατσισμό μέσα στο πρόσφατο μήνυμα του Μητροπολίτη ( Λαρίσης- Τυρνάβου) Ιγνάτιου,  που διαβάστηκε σε όλα τα σχολεία της πόλης  κατά την διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού.

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για το τυπικό μήνυμα της Εκκλησίας που κάθε χρόνο διαβάζεται στους μαθητές. Όμως,  διαβάζοντας το μήνυμα, επικεντρώσαμε στην τελευταία παράγραφο που βγάζει μάτι.

Τι μας λέει λοιπόν ο Μητροπολίτης «κλείνοντας» το μήνυμα: «Να αγαπήσετε την πίστη μας την Αγία, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και την Αγία μας Εκκλησία. Κι αυτό να το καλλιεργείτε με ακρίβεια κι επιμέλεια, να συνεχίσετε κι εσείς να προβάλλετε την υπεροχή της αθάνατης φυλής μας και της Αγίας μας Ορθοδόξου Πίστεως».

Καταρχήν,  να ξεκαθαρίσουμε   πως δεν μας ενδιαφέρει σε ποια φυλή θα ήθελε να ανήκει ο σεβασμιότατος κ. Ιγνάτιος…

 Επίσης δεν θα μπούμε στον κόπο να μιλήσουμε για  το πόσο «αθάνατες» παρέμειναν  οι ανθρώπινες φυλές στο πέρασμα των  χρόνων,  όπου οι φυλετικές αναμείξεις κυριάρχησαν πάνω στη γη.

Πέρα από όλα αυτά όμως,  δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το πόσο επικίνδυνες απόψεις  είναι αυτές που εξέφρασε ο Μητροπολίτης Λάρισας.

 Επικίνδυνες γιατί προκαλούν την φυλετική διάκριση, ενισχύουν το ρατσιστικό μίσος και διαχωρίζουν τα παιδιά.

Είναι επικίνδυνες γιατί μας επιστρέφουν στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας όπου  τα μεγαλύτερα και πιο φρικαλέα εγκλήματα  έγιναν στο όνομα της «αθάνατης» φυλής.  

Στο όνομα δηλαδή της παρανοϊκής αντίληψης πως η ανώτερη φυλή, πρέπει να επικρατήσει καταστρέφοντας και εξαφανίζοντας τις υπόλοιπες.

Τότε δηλαδή που οι κήρυκες της “αθάνατης φυλής» δικαιολόγησαν τα εγκλήματα των αποικιοκρατών ενώ αργότερα εγκαθίδρυσαν τα κρεματόρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τότε που οι κομμουνιστές, οι Εβραίοι, οι έγχρωμοι, οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι και άλλοι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν.

 Τότε που το «διαφορετικό» ήταν μίασμα και έπρεπε να εξαφανισθεί. Τότε που υπήρχαν οι «κατώτεροι» που κατά τους Αρίους άνηκαν στις  άλλες φυλές αλλά και  οι «ακατάλληλοι» που έπρεπε να εξαφανισθούν από προσώπου γης.

Τότε δηλαδή που το ιδεολόγημα της «ανώτερης φυλής» δεν εκφραζόταν μόνο από λόγους και κηρύγματα, αλλά γινόταν πράξη από την πολεμική μηχανή των ναζί οδηγώντας σε γενοκτονίες τεράστιων πληθυσμών και την  ανθρωπότητα  να γνωρίσει την πραγματική κόλαση με εκατομμύρια νεκρούς πάνω στη γη.

Προφανώς ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος γνωρίζει τι πράττει, αλλά επιμένει να αναπαράγει λόγους για την υπεροχή της «αθάνατης» φυλής.

 Δεν χωράει όμως αμφιβολία πως τελικά στους κόλπους της Εκκλησίας, λειτουργεί ένας πυρήνας αναπαραγωγής ρατσιστικών αντιλήψεων, πού άλλοτε πιο φανερά (Άνθιμος} άλλοτε πιο συγκαλυμμένα (Ιγνάτιος) παρεμβαίνει στην κοινωνία παίζοντας στο βρώμικο παιχνίδι του φασισμού που γεννάει από Χρυσαυγίτες μέχρι και φαινόμενα τύπου Ωραιοκάστρου…

(Επισκέψεις: 39 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend