Πολιτική

Η Παλαιστίνη δολοφονείται και ο Ν. Δένδιας μιλά για το «δικαίωμα» του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα»

Επιμένει η ελληνική κυβέρνηση στην άθλια γραμμή αναγνώρισης του «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», εξισώνοντας τον θύτη και το θύμα, την ώρα που η Γάζα καθημερινά δέχεται τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, ο οποίος έχει δολοφονήσει πάνω από 210 Παλαιστίνιους (61 εκ των οποίων παιδιά). Παράλληλα, το Ισραήλ έχει ισοπεδώσει νοσοκομεία και υποδομές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τις συναντήσεις του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγεχ, δήλωσε, μη αναφέροντας τίποτα επί της ουσίας για τους νεκρούς Παλαιστίνιους και τη δολοφονική δράση του Ισραήλ: 

«Κατέστησα σαφές ότι απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός, προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καταδίκασα με τον πιο καθαρό τρόπο την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών από την Χαμάς κατά του Ισραήλ. Είναι ενέργεια απολύτως και καθολικά καταδικαστέα. Δήλωσα, επίσης, ότι το Ισραήλ, όπως και κάθε χώρα του κόσμου, έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Από εκεί και πέρα, δήλωσα ότι οφείλει να αναληφθεί πρωτοβουλία για το μεσανατολικό. Το κενό, δηλαδή η μη ύπαρξη πρωτοβουλίας, δημιουργεί ζητήματα τα οποία βλέπουμε μπροστά μας. Ανθρώπινες τραγωδίες. Η λύση στην οποία πρέπει να καταλήξουμε είναι σαφής. Είναι η λύση, την οποία προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Δύο κράτη στα σύνορα του 1967 με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο κρατών»

Για το ρόλο της Τουρκίας, υποστήριξε: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι μονομερείς τοποθετήσεις σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κατάσταση, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή δεν βοηθούν».

(Επισκέψεις: 422 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend