Διεθνή

Ισοπεδώνει νοσοκομεία και υποδομές το Ισραήλ – 52 χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί

 
Τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν δεκάδες δολοφονικούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της Τρίτης, στοχεύοντας πολιτικά κτίρια και υποδομές σε όλη την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το κράτος-δολοφόνος κλιμακώνει την επιθετικότητά του, ενισχυμένο από την απροκάλυπτη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στην κατοχή και το νέο έγκλημα.

Από τους ισραηλινούς πυραύλους δεν γλίτωσαν ούτε τα νοσοκομεία της πολύπαθης περιοχής, επιβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ διεξάγει ένα προσχεδιασμένο έγκλημα για τον εξανδραποδισμό του Παλαιστινιακού λαού. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων «Wafa», τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα θέσεις κοντά στην περιοχή Ανσάρ και το τζαμί αλ Κατίμπα, στη δυτική πόλη της Γάζας, ένα σπίτι στη γειτονιά αλ Νασρ, στα βόρεια της πόλης, καθώς και σε γειτονιές στα ανατολικά. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα πολεμικά αεροπλάνα έκαναν περισσότερες από πενήντα επιδρομές και στις πόλεις Μπέιτ Λαχίγια και Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

 

Πηγή: Associated Press

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει συνολικά 237 Παλαιστίνιους και τραυματίσει άλλους 6.278 από τις 7 Μάη.

Από τους νεκρούς, 23 σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, 213 στη Λωρίδα της Γάζας και άλλος ένας στην Ιερουσαλήμ. Μεταξύ των 213 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα, 61 ήταν παιδιά και 36 γυναίκες. Επίσης τουλάχιστον 223 ανήλικοι και 22 γυναίκες είναι μεταξύ των τραυματιών.

Τραγική η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

 

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι τραγική. Περισσότεροι από 52.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών, οι οποίοι έχουν καταστρέψει ολοσχερώς ή μερικώς σχεδόν 450 κτίρια, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 132 κτίρια έχουν καταστραφεί και 316 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ανάμεσά τους έξι νοσοκομεία και 9 κέντρα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης καθώς και ένα εργοστάσιο αφαλάτωσης, επηρεάζοντας την πρόσβαση σε πόσιμο νερό για περίπου 250.000 ανθρώπους.

Ο OCHA χαιρέτισε το γεγονός ότι το Ισραήλ άνοιξε ανθρωπιστικό διάδρομο σε συνοριακό πέρασμα, αλλά ζήτησε να ανοίξει και άλλος, ενώ η Μάργκαρετ Χάρις, μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη σε ιατρικές προμήθειες, κίνδυνος για ασθένειες από το ακατάλληλο νερό και για εξάπλωση του κορονοϊού επειδή οι εκτοπισμένοι συρρέουν στα σχολεία. Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 462 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend