Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αντιγράφει τη Χρυσή Αυγή και μαλώνει τη Νέα Δημοκρατία

  Η ΝΔ, προχθές στη Βουλή, ακολούθησε τις συμβουλές της «Καθημερινής». Μετά το μάλωμα με άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη ο..

  Η ΝΔ, προχθές στη Βουλή, ακολούθησε τις συμβουλές της «Καθημερινής». Μετά το μάλωμα με άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, μίλησε για τον Νίκο Μπελογιάννη

  Ο Κασιμάτης είχε απορίες στο άρθρο του –με τίτλο «Ε, όχι και σύμβολο της Δημοκρατίας!» (28/3/2017)– που δημοσιεύθηκε, προχθές, στην «Καθημερινή»:

«Εκείνο, όμως, που αδυνατώ να συλλάβω είναι η αιδήμων σιωπή της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι χθες το βράδυ (σ.σ 27/3) δεν είδα καμία ανακοίνωση να επιχειρεί, για τους τύπους έστω, να αντικρούσει τις ανοησίες. (…) Η Δεξιά ευθύνεται αν γίναμε μια χώρα ηλιθίων, που θα ήθελαν να έχουν κερδίσει τον Εμφύλιο οι κομμουνιστές και, συγχρόνως, θεωρούν «δικαίωμα» να απολαμβάνουν τα αγαθά του καπιταλισμού. Η δε σιωπή της Ν.Δ. στο συγκεκριμένο περιστατικό απλώς το επιβεβαιώνει. Και, τέλος πάντων, αν τόσο πολύ συγκινούνται με τον Μπελογιάννη στη Ν.Δ., ας έστελναν έναν εκπρόσωπο».

   Δεν πρόλαβε καλά – καλά να διαβαστεί το άρθρο του Κασιμάτη και – την ίδια μέρα που δημοσιεύθηκε – ο Κώστας Τασούλας, βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε στη Βουλή: 

«Έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» (στο τέλος του δημοσιεύματος το βίντεο από τη Βουλή). 

  Οι βουλευτές της ΝΔ που ήταν από κάτω ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να χειροκροτούν. Οι άλλοι ενθουσιάστηκαν απλά, ο Μ. Βορίδης έπαθε ντελίριο ενθουσιασμού.

   Ποιος είναι ο Βορίδης και ποια η ιστορική σύνδεση του με την εκτέλεση Μπελογιάννη;  

  Ο Βορίδης, λοιπόν, μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ, του χουντικού κόμματος που έφτιαξε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Διαδέχθηκε τον Νίκο Μιχαλιάκο (ναι, ναι τον αρχιναζί της Χρυσής Αυγής). Ο Παπαδόπουλος ήταν στρατοδίκης στη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη. 

«Καθημερινή» και Χρυσή Αυγή για τον «κατάσκοπο» Μπελογιάννη 

   Ας δούμε τώρα τι έγραψε ο Κασιμάτης (12/2/2017), λίγο καιρό πριν (στην «Καθημερινή» φυσικά) για τον Μπελογιάννη: 

«…ο Μπελογιάννης καταδικάστηκε για κατασκοπεία εις βάρος της πατρίδας του και εξ όσων γνωρίζω δεν έχει υπάρξει ποτέ αναθεώρηση της δίκης. Μπορεί, λοιπόν, η θανατική ποινή που του επιβλήθηκε τότε να ήταν σκληρή και, ενδεχομένως, άδικη· όμως η καταδίκη του ήταν δίκαια και εξακολουθεί να ισχύει. Δεν είναι παράλογο η Βουλή να τιμά έναν καταδικασθέντα για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας του;».

  Το σκεπτικό του Κασιμάτη είχαν νωρίτερα (9/2/2017) οι ναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτοί που – μέσω του ναζί βουλευτή Ηλιόπουλου – είπαν, προχθές, πως θα γκρεμίσουν το σπίτι του Μπελογιάννη. 

«Η λογική λέει ότι το να τιμάται από το Κοινοβούλιο μας Χώρας ένας καταδικασμένος για κατασκοπεία εναντίον της Πατρίδος του αποτελεί όχι απλώς μη υπαρκτό φαινόμενο αλλά μακάβρια φαντασίωση προσβολής της Ιστορικής Μνήμης».

  Οι ναζί της Χρυσής Αυγής έσπευσαν να συγχαρούν την «Καθημερινή» και τον Κασιμάτη (14/2/2017) και έγραψαν στην ιστοσελίδα τους:

«Καθημερινή: Δεν είναι παράλογο η Βουλή να τιμά τον Μπελογιάννη, ο οποίος καταδικάστηκε για κατασκοπεία;»

   Για την κληρονομιά της Καθημερινής που, μέσω του άρθρου του Κασιμάτη, χαρακτήριζε τον Μπελογιάννη κατάσκοπο (κατηγορούμενο για κατασκοπία…) και, προχθές, έδωσε «γραμμή» στη Νέα Δημοκρατία να αντιδράσει και να μιλήσει να θυμηθούμε μόνο άρθρα όπως αυτό «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία». Για περισσότερα στοιχεία αυτής της κληρονομιάς της Καθημερινής εδώ
 
Μετά από όλα αυτά το βίντεο αποκτά μια άλλη «αξία». Μπορούμε να το ξαναδούμε. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις