Πολιτική

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του ΔΣΑ και σοβαρά ερωτήματα

«Σοβαρά ερωτήματα γεννά η τοποθέτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσού, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Δ. Βερβεσός όχι μόνο αθώωσε τη σημερινή κυβέρνηση για την καθυστέρηση της δίκης, αλλά υιοθέτησε ουσιαστικά τη «γραμμή» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης για δήθεν «πολιτική δίωξη», ρίχνοντας νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας της».
 
Τα παραπάνω σημειώνει ο «Ριζοσπάστης» σε δημοσίευμα του την Τετάρτη 10 Απριλίου (εδώ)και περιγράφει:
 
«Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, μαζί με τον συνάδελφό του Ι. Ματζουράνη, σχολίασαν σε σχετική εκπομπή το ζήτημα της καθυστέρησης της δίκης με αφορμή το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα. Ειρήσθω εν παρόδω, το σχέδιο προβλέπει μειωμένο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αντικειμενικά ευνοεί την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής. 
 
Σχολιάζοντας την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι δύο νομικοί ανέφεραν ανάμεσα σε άλλα ότι «δεν φταίει η κυβέρνηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Βερβεσός. «Κάποιος εισαγγελέας φταίει, που πακετάρισε όλες τις δίκες σε ένα. Για να στείλουμε τα αυτοκίνητα με τις κλούβες και να δείχνουμε σε κάποιους, στον κόσμο και σε κάποιους στο εξωτερικό». Ο Ι. Ματζουράνης έσπευσε να προσθέσει ότι «αυτό έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση». Και αμέσως ο πρόεδρος του ΔΣΑ είπε: «Αυτό δεν έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εγινε από έναν εισαγγελέα (σ.σ. “Ναι”, συμφώνησε ο Ι. Ματζουράνης) ο οποίος υπήκουσε στις εντολές του τότε υπουργού. Και έστειλε τα περιβόητα αυτοκίνητα, για να βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας, λες και βλέπαμε αμερικάνικη ταινία. Το θυμάστε;».
 
Επί της… διαδικασίας, να επισημανθεί ότι με τη συνένωση των δικογραφιών μπορούν να διερευνηθούν ο χαρακτήρας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η ιεραρχία, η δομή της, η μεθοδολογία των ταγμάτων εφόδου κ.λπ».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως και οι ίδιοι οι ναζί της Χρυσής Αυγής έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τις δηλώσεις του κ.  Βερβερσου. Σε δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα τους (11/4/2019), υπό τον τίτλο: «Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επαναλαμβάνει για την δίκη της Χρυσής Αυγής: Φταίνε αυτοί που συνένωσαν τις δικογραφίες σε μία!» Ισχυρίζονται, δε, ότι  «ο κ. Δημήτρης Βερβεσός ξεκαθάρισε πως για την μεγάλη καθυστέρηση της Δίκης υπαίτιοι είναι οι σκευωροί, το παραδικαστικό της ΝΔ που λόγω σκοπιμοτήτων συνένωσε όλες τις δικογραφίες σε μία».

Μάλιστα, παραθέτουν και απόσπασμα επιστολή του Δ. Βερβεσού προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» για ρεπορτάζ σχετικό με τις επίμαχες δηλώσεις του. Ολόκληρη η επιστολή προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» και η απάντηση της εφημερίδας εδώ. Η επιστολή εστάλη για το κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά, με τίτλο «Το ατόπημα του κ. πρόεδρου» (διαβάστε το εδώ) και αφορούσε τις δηλώσεις Βερβεσού που αναφερθήκαμε παραπάνω.  

Ο κ. Βερβεσός μαζί με τον συνάδελφό του Ι. Ματζουράνη έκαναν τις δηλώσεις στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Μάκη Κουρή και του Γιώργου Σιαδήμα («Kontra Channel», 2.4.2019).

(Επισκέψεις: 1.497 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend