Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ηράκλειο Κρήτης: Έκοψαν το νερό από μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά για απλήρωτο λογαριασμό

Τραγική είναι η οικονομική κατάσταση χιλιάδων εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις βασικές τους ανάγκες κατά την..

Τραγική είναι η οικονομική κατάσταση χιλιάδων εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις βασικές τους ανάγκες κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Η περίπτωση της άνεργης εποχικής ξενοδοχοϋπαλλήλου, μόνης γονιού με δύο μικρά παιδιά σε φτωχογειτονιά του Ηράκλειου Κρήτης, που της έκοψαν το νερό για απλήρωτο λογαριασμό, αποτυπώνει όλη την απανθρωπιά μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει στην φτώχεια τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και από πάνω τους στερεί ακόμη και τα πιο βασικά για την ανθρώπινη ζωή. 

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης στο Ηράκλειο Κρήτης άφησε χωρίς νερό για έναν μήνα, μια άνεργη εποχική ξενοδοχοϋπάλληλο με δύο ανήλικα παιδιά.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΗ, στις 7 Φλεβάρη, αποσύνδεσε το υδρόμετρο της οικογένειας χωρίς καμία προειδοποίηση. Η οικογένεια με τα δύο μικρά παιδιά, προσπαθεί εδώ και ένα μήνα χωρίς νερό να επιβιώσει και να καλύψει τις ανάγκες της, μεταφέροντας κουβάδες νερό από την γειτονιά και πλένοντας τα ρούχα σε άλλα σπίτια.

Την ίδια ώρα η αρμόδια υπηρεσία αρνείται το μικρό ποσό που διέθετε να δώσει η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος ώστε να γίνει η επανασύνδεση, λέγοντας της ότι πρέπει να δώσει το 25% του χρέους για να της το επανασυνδέσουν. Να σημειώσουμε ότι η γυναίκας αυτή την χρονική στιγμή δεν έχει καθόλου εισόδημα, το εποχικό ταμείο έχει τελειώσει, ενώ δουλειά θα ξαναπιάσει τον ερχόμενο Απρίλιο. 

Αποκαλυπτικά είναι τα λόγια οργής και αγανάκτησης της γυναίκας: «Είμαι εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά, 10 και 16 ετών. Από τις 7 του μήνα μας άφησαν χωρίς νερό. Μου ζήτησαν το 25% του χρέους. Πως να το πληρώσω όταν από τέλη Ιανουαρίου μου έχουν κόψει το εποχικό ταμείο και θα ξαναπιάσω δουλειά τον Απρίλιο; Είναι αδιανόητο να κόβουν το νερό, το οποίο αποτελεί φυσικό αγαθό. Το εκμεταλλεύονται ακόμα και αυτό. Που είναι το κράτος; Δεν υπάρχει ανθρωπιά; Χωρίς εισόδημα πώς να πληρώσω το 25%; Μου λένε δηλαδή να μείνω χωρίς νερό με 2 μικρά παιδιά! Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το μόνο που μας έμεινε είναι να παλέψουμε ο ένας δίπλα στο άλλο απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Η ισχύ εν την ενώσει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείουπραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ. Μετά την παρέμβαση αποσπάστηκε η δέσμευση για άμεση επανασύνδεση του υδρόμετρου και διακανονισμού του χρέους για τους επόμενους μήνες. Ο Βαγγέλης Σοφίου, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της διοίκησης του σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων νομού Ηρακλείου δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή χιλιάδες εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται χωρίς κανένα εισόδημα. Τα πρώτα χρήματα θα τα δουν στους λογαριασμούς τους σε 3-4 μήνες. Κυβερνήσεις και δήμοι δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, οδηγώντας τους συναδέλφους σε συνθήκες εξαθλίωσης, με κομμένα ρεύματα, νερά, πλειστηριασμούς, ενώ την ίδια στιγμή δεν ακουμπάνε τους μεγάλους εργοδότες, που είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό. Με τη σημερινή παρέμβαση στέλνουμε ένα μήνυμα πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους που χτυπιούνται από τη σημερινή βαρβαρότητα. Έχουμε τη δύναμη και με την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα, την οργάνωσή μας δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του. Κανείς χωρίς ρεύμα, νερό, τρόφιμα, σπίτι. Και όπου ακόμα και αυτές οι βασικές στοιχειώδεις ανάγκες αμφισβητούνται, θα είμαστε εκεί για να τις απαιτήσουμε ακόμα πιο μαχητικά». Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις