Ένας χρόνος πέρασε από τη στιγμή που ο «Ημεροδρόμος» έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο. Ένα εγχείρημα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν, κόντρα στα σημεία των καιρών, ότι η ενημέρωση δεν είναι μια χαμένη υπόθεση.

Ένα χρόνο μετά, εν γνώσει των αδυναμιών μας, μπορούμε να υποστηρίξουμε με την ίδια πίστη αυτό που υποσχεθήκαμε στο σημείωμα με τις αρχικές μας συστάσεις:

Ο «Ημεροδρόμος» είναι «εφημερίδα». Δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους, με δεκαετίες διαδρομής, που αποφασίσαμε να συνενώσουμε την εμπειρία μας.

Τι είμαστε:

«Οι φιλόσοφοι μονάχα εξηγούσαν µε διάφορους τρόπους τον κόσμο, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε». Αυτό είναι το πολιτικό, το ιδεολογικό, το δημοσιογραφικό πρόσημο του «Ημεροδρόμου». Αυτή ακριβώς η ανάγκη, να αλλάξει ο κόσμος που μας περιβάλλει, είναι η «ταυτότητά μας». Έτσι γεννήθηκε ο «Ημεροδρόμος». Πάνω σε αυτή την παραδοχή. Πάνω σε αυτόν τον κοινό τόπο.

Τι θέλουμε:

Ο «Ημεροδρόμος» δεν υπόσχεται να υπηρετήσει την αλήθεια επειδή είναι «αντικειμενικός». Θα την αναζητήσει και θα την καταγράψει με ειλικρίνεια επειδή, πολύ απλά, η αλήθεια είναι πάντα επαναστατική.

Τι κάνουμε:

Η εποχή μας συνηγορεί στην ανάλυση του Μπρεχτ ότι για να ειπωθεί η αλήθεια πρέπει να υπερνικηθούν 5 δυσκολίες: Πρέπει κανείς να διαθέτει το θάρρος να γράφει την αλήθεια παρόλο που την καταπνίγουν. Να διαθέτει την οξυδέρκεια να την εντοπίσει παρόλο που τη σκεπάζουν. Την τέχνη να την κάνει ένα εύχρηστο «όπλο». Την ευθυκρισία να την απευθύνει σε εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θ’ αποκτήσει δύναμη. Την ευφυΐα να τη διαδώσει ανάμεσά τους.

Ο «Ημεροδρόμος»– ελπίζουμε και με τη δική σας αρωγή -θα αναμετρηθεί μ’ αυτές τις δυσκολίες.

Συνεχίζουμε λοιπόν…

(Επισκέψεις: 9 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend