Διεθνή

Γαλλία: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις της Γαλλίας ζητώντας καλύτερους μισθούς και κοινωνικά επιδόματα, καθώς οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων αυξάνονται και η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξαναρχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη Γαλλία, καλώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μην πειράξει το συνταξιοδοτικό σύστημα και τα επιδόματα ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερους μισθούς, καθώς, όπως τονίζουν, σήμερα λαμβάνουν τα ίδια χρήματα που έπαιρναν και πριν από την κρίση της Covid-19, μολονότι οι τιμές αυξάνονται κατακόρυφα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η αύξηση 2,2% του ελάχιστου μισθού αυτόν τον μήνα καλύπτει μόνο τον προηγούμενο πληθωρισμό.

Οι υπουργοί υπερασπίστηκαν στο κοινοβούλιο, την πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι τα επιδόματα αναπλήρωσης που δόθηκαν στους εργαζόμενους οι οποίοι τέθηκαν σε αργία λόγω της πανδημίας ήταν το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης που έχει δοθεί στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)

(Επισκέψεις: 151 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend