Διεθνή

Φιντέλ Κάστρο: «…οι ιδέες των Κουβανών κομμουνιστών θα παραμείνουν»

«Σύντομα θα είμαι 90 χρονών», είπε ο Κάστρο. «Για όλους έρχεται η ώρα μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών κομμουνιστών θα παραμείνουν ως απόδειξη σε αυτόν τον πλανήτη ότι αν λειτουργήσουν με θέρμη και αξιοπρέπεια, μπορούμε να πράξουμε  τα υλικά και τα πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι. Και πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς ανακωχή για την απόκτησή τους».

Με αυτά τα λόγια ο Φιντέλ Κάστρο, χαιρέτησε στο 7ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC) που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Απρίλη. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του τα μέλη του κόμματος φώναζαν ρυθμικά το όνομα του.

Με αυτή την τοποθέτηση, ο κομμουνιστής ηγέτης έδειξε για ακόμα μια φορά την πίστη του στην Κουβανική Επανάσταση και στα επιτεύγματα της.

Επίσης είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις τελευταίες φορές που μιλώ από αυτήν την αίθουσα. Ψήφισα όλους τους υποψήφιους που προτάθηκαν από το συνέδριο και είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση και την τιμή που μου κάνετε όλοι σας, να με ακούτε. Τους συγχαίρω όλους, όμως πρωτίστως τον σύντροφο Ραούλ Κάστρο για τις μεγάλες του προσπάθειες».

Να σημειωθεί πως ο Ραούλ Κάστρο, επανεκλέχτηκε γενικός γραμματέας του ΚΚ Κούβας, ενώ ίδια παραμένει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

(Επισκέψεις: 13 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend