Κοινωνία

Φεστιβάλ Αθηνών: Σε διαδικτυακή προβολή η «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή

Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή εγκαινιάζονται οι διαδικτυακές προβολές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με παραστάσεις και συναυλίες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στο Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια και των οποίων η βιντεοσκόπηση έγινε σε μορφή που επιτρέπει την αναμετάδοσή τους. Βέβαια, το Φεστιβάλ Αθηνών σημειώνει ότι η προβολή βιντεοσκοπημένων αρχειακών παραστάσεων δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσει τη ζωντανή εμπειρία του παραστασιακού γεγονότος.

Η «Αντιγόνη» ανέβηκε το 2006 και η υποδοχή της ήταν τόσο θερμή, ώστε, κατ’ εξαίρεση για τα δεδομένα του Φεστιβάλ, επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά, ανοίγοντας το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2007. Αυτή η δεύτερη εκδοχή της παράστασης θα παρουσιαστεί από το κανάλι του Φεστιβάλ στο Youtube (Greek Festival) το Σάββατο 25 Απρίλη, από τις 19.00 και για 24 ώρες.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Μουτούση, Εύη Σαουλίδου, Λευτέρης Βογιατζής, Δημήτρης Ημελλος, Νίκος Κουρής, Αγλαΐα Παππά, Αλεξία Καλτσίκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Ρηνιώ Κυριαζή κά.

(Επισκέψεις: 511 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend