Ένα βήμα… παραπέρα στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων προχώρησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, που αποδεικνύοντας τον εναγκαλισμό του με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όπως καταγγέλλεται από τους εκλεγμένους της ΔΑΣ στο ΔΣ του συνδικαλιστικού φορέα, απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας και μέλος του ΔΣ του ΕΚΚ, Παναγιώτη Καράμπελα, για όσα ανέφερε στην απεργιακή συγκέντρωση της 14ης Οκτώβρη, μπροστά σε 100άδες απεργούς.
Όπως τονίζεται από τους εκλεγμένους με τη ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρη Δαφνά, Παναγιώτη Καράμπελα, Γιάννη Λαγογιάννη, Βαγγέλη Σταυρόπουλο και Σταυρούλα Στραβάκου, ο πρόεδρος του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού φορέα απειλεί, επειδή θίχτηκε από την αποκάλυψη της αλήθειας για τη στάση του μπροστά στην απεργία.
«Όχι μόνο έκανε τα πάντα για να μην προκηρύξει απεργία το ΕΚ Καλαμάτας στις 14 Οκτωβρίου, μέρα ψήφισης του επαίσχυντου νόμου που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ και επιβάλλει 13ωρη εργασία καταργώντας το 8ωρο.
Όχι μόνο κάλεσε σε ανοιχτή απεργοσπασία τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα, 38 Εργατικά Κέντρα, 18 Ομοσπονδίες, 100άδες σωματεία είχαν προκηρύξει απεργία, η οποία πέτυχε με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.
Όχι μόνο εξαφανίστηκε εκείνη την ημέρα από την πόλη της Καλαμάτας όπου 10άδες Σωματεία του ιδιωτικού τομέα μαζί με το ΝΤ Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ έκαναν μαζικότατη απεργιακή συγκέντρωση 100άδων απεργών. Τώρα ζητάει και τα ρέστα.
Απειλεί με εξώδικο τον Παναγιώτη Καράμπελα, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Καλαμάτας, να ανακαλέσει την ομιλία που έκανε στην απεργιακή συγκέντρωση της 14 Οκτωβρίου μπροστά σε 100άδες απεργούς», επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ, τονίζοντας πως για το εξώδικο, που υποτίθεται αποστολέας του είναι το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, δεν συνεδρίασε ποτέ το ΔΣ του, ούτε ενημερώθηκαν τα μέλη του.
«Θίχτηκε επειδή αποκαλύφθηκε η αλήθεια και η γύμνια του. Γιατί η αλήθεια δεν είναι ύβρις. Με ευθύνη του συγκεκριμένου προέδρου Σωτήρη Τσώνη, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος λειτουργεί με γνώμονα την υπεράσπιση της κυβέρνησης και όχι των εργαζομένων», υπογραμμίζεται στην καταγγελία και επισημαίνουν:
«Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρόεδρος λειτουργεί ως ασπίδα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ.
Τώρα πάει ένα βήμα παραπέρα. Απειλεί να σύρει στα δικαστήρια αγωνιστές απεργούς. Λειτουργεί χειρότερα και από τον χειρότερο εργοδότη που απειλεί όποιον αγωνίζεται».
Δηλώνοντας ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και «να απαλλαγούμε από τον συγκεκριμένο, “αιώνιο πρόεδρο”, που το μόνιμο άγχος του είναι το πώς θα βάλει ταφόπλακα στο Εργατικό Κέντρο, στα σωματεία, στους εργατικούς αγώνες».
Τονίζουν ότι η σιωπή σημαίνει πλέον «σύμπλευση με τον πρόεδρο του ΕΚ και συνενοχή!» και καλούν τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν αλληλεγγύη στον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων καταδικάζοντας τις ενέργειες «του συν-εταίρου της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων».
Την αλληλεγγύη τους στον Π. Καράμπελα, απαιτώντας να παρθεί πίσω το εξώδικο, εκφράζουν σωματεία της περιοχής.