Κοινωνία

«Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα»

«Το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κοσμεί πλειάδα στελεχών της εργοδοσίας. Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν με την παράταξη του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ως αντιπρόσωποι για τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις μια σειρά στελέχη», περιγράφει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του, «για τις εκλογές στο «σωματείο» των εμπορίου-τροφίμων και super market», αναφέροντας ενδεικτικά: 

«Β.Κ., εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην αγοραπωλησία αυτοκινήτων, Γ.Κ., υπεύθυνη συντονισμού τμήματος Ασφάλειας στην «ΑΒ Βασιλόπουλος», Π.Δ., εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος» για την αλληλογραφία και τα συστημένα, Σ.Σ., υπεύθυνος εξωτερικού ελέγχου «ΑΒ Βασιλόπουλος», Δ.Γ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Κ.Μ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Σ.Ξ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Α.Λ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Α.Π., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Ν.Κ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Ι.Λ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Α.Μ., διευθύντρια καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Θ.Κ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Γ.Δ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Κ.Φ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Γ.Π., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Α.Σ., product manager «Σκλαβενίτης». Μεσοβδόμαδα ψήφισε και ο Γ.Γ., διευθυντής προσωπικού στον «Σκλαβενίτη», ο οποίος ήταν και νέα εγγραφή! Η πλειοψηφία των παραπάνω είναι σήμερα και υποψήφιοι… Επίσης άλλοι τόσοι και συγκεκριμένοι, προσέρχονται και ψηφίζουν»!

Επίσης, όπως επισημαίνει, «ενδεικτικά, διαβάζουμε παρακάτω στην εφημερίδα της κυβερνήσεως για 2 από τα στελέχη της επιχείρησης ΑΒ Βασιλόπουλος που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο και τις «απλές ευθύνες» που έχουν στα πλαίσια της επιχείρησης. Αντίστοιχα άλλα στελέχη της επιχείρησης εκλέγονται από το επιχειρησιακό σωματείο του ΑΒ Βασιλόπουλου, το οποίο συγγενεύει σε διαδικασίες και χειρισμούς με τον παραπάνω μηχανισμό.

Και όσον αφορά αυτό το μηχανισμό της εργοδοσίας που προσπαθεί να μπει με νύχια και με δόντια στις γραμμές των εργατών,  θα υπάρχει και συνέχεια σε αποκαλύψεις.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει πως «δεν έχουν καμία δουλειά οι εργοδότες, στα εργατικά σωματεία» και καλεί «όλα τα ΕΚ, τις Ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία να έρθουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια αυτό το αίσχος και να πάρουν θέση. Δεν νοείται συνδικαλιστής-εργάτης που να μην πάρει θέση για αυτό που συντελείται αυτές τις μέρες».

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των Εργατικών Κέντρων του λεκανοπεδίου (Αθήνας – Πειραιά – Λαυρίου) για τις εκλογές της Ένωσης Υπαλλήλων Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών. Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (εδώ), το ψήφισμα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (εδώτην ανακοίνωση του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ (εδώ)

(Επισκέψεις: 30 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend