Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο εξευτελισμός ως προϋπόθεση…

Ετοιμάζεται η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, για το «ναι σε όλα». Η αλήθεια είναι ότι οι πιέσεις που ασκούν οι δανειστές ήταν άνευ προηγουμένου. Μάλιστα, η τελευταία δήλωση την οποία το Reuters αποδίδει σε «κορυφαίο στέλεχος της Ε.Ε», ότι η κυβέρνηση πέραν των άλλων προσαρμογών, πρέπει να πληρώσει και πολιτικό κόστος, υπερβαίνει κατά πολύ τα εσκαμμένα. Βεβαίως, η ανωνυμία δεν δικαιολογεί  επίσημη κυβερνητική αντίδραση, αλλά αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα (και η κυβέρνηση το ξέρει καλά αυτό) τότε η πρόκληση δεν μπορεί να μένει αναπάντητη.

Και ποια μπορεί να είναι η απάντηση σε κάποιον που λέει ανοικτά: «Δεν χρειάζεται μόνο η προσαρμογή στα μέτρα αλλά και ο πολιτικός εξευτελισμός σας για να γίνει συμφωνία»;

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα στις πραγματικές της διαστάσεις, προσπάθησε (κυρίως επικοινωνιακά) να φέρει την πραγματικότητα στα δικά της μέτρα. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: Η Ευρωπαϊκή Ένωση (με τα δεδομένα χαρακτηριστικά) δεν μπορεί να είναι φορέας της λύσης, γιατί η ίδια είναι το πρόβλημα.

Όταν, λοιπόν, συνεχίζει να θέτει ως προαπαιτούμενο της λύσης την παραμονή στο «ευρώ», τότε μοιραία θα βρίσκεται ενώπιον τέτοιων διλημμάτων.

(Επισκέψεις: 29 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend