Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εύβοια: Πέθανε 65χρονος λόγω έλλειψης ασθενοφόρου – Διαμαρτυρία την Πέμπτη στο Δημαρχείο

Ένας 65χρονος πέθανε στο Ντράζι (Δαφνούσα) Έυβοιας, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.  Το βράδυ του Σαββάτου έπαθε ανακοπή και καθώς «δεν υπήρχε ασθενοφόρο..

Ένας 65χρονος πέθανε στο Ντράζι (Δαφνούσα) Έυβοιας, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. 

Το βράδυ του Σαββάτου έπαθε ανακοπή και καθώς «δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει», «κατέληξε να μεταφερθεί στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, μετά από δυο ώρες» στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Σύμφωνα με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο «το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο έκανε διακομιδή στη Χαλκίδα». Στο δε Κέντρο Υγείας «υπήρχε ένας και μοναδικός γιατρός», που «δεν μπορούσε να φύγει από το ΚΥ χωρίς να μείνει κανένας πίσω», σύμφωνα με την καταγγελία. 

«Είμαστε εξοργισμένοι! Δεν ανεχόμαστε το 2023 να φτάνουμε στο σημείο να μας μεταφέρουν στην καρότσα αγροτικού στη μοναδική μονάδα Υγείας στην περιοχή, που είναι χωρίς μέσα και προσωπικό. Ως εδώ με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση» τονίζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος. Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Απρίλη στις 12 μ. στο Δημαρχείο Μαντουδίου.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει πως ίδια κατάληξη είχε ένας δασεργάτης από τις Ροβιές, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, ο οποίος άργησε να φτάσει στη Χαλκίδα. 

Απαιτεί:

– Να έρθει αύριο το πρωί δεύτερο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

– Να υπάρχει στις βραδινές βάρδιες επιπλέον ιατρός και προσωπικό.

– Να ενισχυθεί εδώ και τώρα το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου με ό,τι απαιτείται για να διασφαλίζεται η ζωή και η υγεία.

Σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Μεταφέρουμε τα θερμότερά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συγχωριανού μας, που προχθές άφησε την τελευταία του πνοή. Η κατάσταση αυτή συνάμα μας εξοργίζει. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ασθενοφόρο να μεταφέρει άνθρωπο για τις πρώτες βοήθειες σε ολόκληρο τον Δήμο (το μοναδικό ήταν σε δρομολόγιο για Χαλκίδα) και μάλιστα ημέρες εορτών που γεμίζουν τα χωριά μας, να μην υπάρχει γιατρός στο ΕΣΥ για να μπορεί να μεταφερθεί και να παρέχει τις πρώτες βοήθειες, σήμερα το 2023! Οι εικόνες μεταφοράς του ανθρώπου στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω!

Οι τυμπανοκρουσίες που ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι από τα χείλη βουλευτών της κυβέρνησης, από τον δήμαρχο Μαντουδίου κ. Τσαπουρνιώτη για προσπάθειες, για παρεμβάσεις, για ενίσχυση, για…για… για… του ΚΥ Μαντουδίου και του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος μπροστά σε τέτοια, δυστυχώς, περιστατικά. Αντίστοιχα δυστυχώς, ζήσαμε πριν λίγο καιρό με συνάδελφό μας δασεργάτη, που επίσης άργησε να φτάσει στο ΓΝ Χαλκίδας και εξέπνευσε μετά από εργατικό ατύχημα.

Το περιστατικό αυτό, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο, την πραγματικά απαράδεκτη κατάσταση με τις υποδομές υγείας στην περιοχή μας, τις φοβερές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που όσο δεν λύνονται κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Για αυτή την κατάσταση υπάρχει εγκληματική ευθύνη, σε αυτούς που κυβερνούν τώρα, αλλά και στο παρελθόν, αυτόν τον τόπο! Μόνο ο λαός, μπορεί να σώσει τον λαό, με δυνατό ΚΚΕ. Οι ευθύνες των αστικών κομμάτων για αυτή την κατάσταση να αποτελέσουν κριτήριο καταδίκης στις κάλπες. Να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ που είναι η μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια για σύγχρονο, Δημόσιο και επαρκές σύστημα Υγείας.

Ο λαός της περιοχής μας να πάρει μέρος την Πέμπτη 27/4 στην κινητοποίηση που οργανώνουν ο Αγροτικός Σύλλογος και άλλοι φορείς στις 12.00 στο Δημαρχείο στο Μαντούδι».

Σχετικά θέματα

Απόψεις