Κοινωνία

Εργαζόμενοι Δήμου Καλαμαριάς για «Makedonian Pride»: Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες

Ψήφισμα εναντίον της διοργάνωσης του «Makedonian Pride» στην Καλαμαριά, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στον δήμο χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητα τα μέλη του «Ιερού Λόχου».

Υπενθυμίζεται ότι η ακροδεξιά οργάνωση «Ιερός Λόχος» είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση του πρώτου «Makedonian Pride» στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, την Κυριακή 7 Απριλίου.

Ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου αποφάσισε να μην παραχωρήσει τον χώρο, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από φορείς, οργανώσεις και κατοίκους της περιοχής. 

Ειδικότερα στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς αναφέρεται:

“To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, πιστό στις δημοκρατικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και της προσφυγικής-προοδευτικής Καλαμαριάς, που στη διαχρονική τους πορεία μέσα από θυσίες, διώξεις και δημοκρατικούς αγώνες υπερασπίστηκαν υψηλές ανθρώπινες αξίες, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό την κοινωνική πρόοδο, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά”.

(Επισκέψεις: 1.232 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend