Κοινωνία Πολιτική

Έξω οι φασίστες από την Καλαμαριά

 
«Νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν “ντυθούν” είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά» αναφέρει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμαριάς μετά από πρόταση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν «την αντίθεσή τους στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του “Ιερού Λόχου 2012″» που πρόκειται να γίνει την Κυριακή 7 Απρίλη και αποφάσισαν ο δήμος «να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση οποιουδήποτε εθνικιστικού – φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας, για να μην προπαγανδίζονται οι φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό τους δηλητήριο».

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με την τοποθέτηση του Βικέντιου Αντωνάκη νυν δημοτικού συμβούλου Καλαμαριάς και υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Αναλυτικά η απόφαση:

«Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς κατηγορηματικά δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του “Ιερού Λόχου 2012”, την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς αποφασίζει να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση οποιουδήποτε εθνικιστικού – φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας, για να μην προπαγανδίζονται οι φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Οι πολίτες της μαρτυρικής και ηρωικής Καλαμαριάς των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, της προσφυγιάς και της εργατιάς, του πολιτισμού και της μνήμης οφείλουν να εκπληρώνουν κάθε μέρα το Χρέος τους απέναντι στην Ιστορία.

Στην Καλαμαριά του Μπλόκου, των αγωνιστικών παραδόσεων και των λαϊκών αγώνων δεν χωράνε οι νεοναζί, ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.

Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας και, ειδικότερα, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τείχος στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού.

Η Καλαμαριά πρέπει να επιδείξει μηδενική ανοχή στο φασισμό, στο ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Είναι πρέπον ο δήμος μας να είναι ένας δήμος που θα μπαίνει μπροστά σε ζητήματα ιστορικής μνήμης, μπροστά σε ζητήματα υπεράσπισης της ιστορίας αυτής της πόλης, των ανθρώπων αυτής της πόλης, των αγώνων που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι για την απελευθέρωση από το φασισμό.

Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν “ντυθούν” είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά.

Δεν υπάρχει χώρος στην Καλαμαριά για αυτούς που διχάζουν.

Για πολιτικούς, κοινωνικούς και νομικούς λόγους δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη μετατροπή του στρατοπέδου “Κόδρα” σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού».

Παράλληλα, οι ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ χαρακτηρίζουν πρόκληση την εκδήλωση των φασιστών στην Καλαμαριά και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα την Κυριακή 7 Απρίλη. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι ΚΟΒ Καλαμαριάς του ΚΚΕ καταδικάζουμε την επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του Ιερού Λόχου, την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας. Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους οι φασίστες στη Καλαμαριά. Σε έναν τόπο που το χώμα του έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα, εδώ που έγινε το Μπλόκο της Καλαμαριάς δεν χωράνε οι απόγονοι του Χίτλερ. Καμία ανοχή σε φασιστικές οργανώσεις τύπου Ιερού Λόχου, στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και στο σύστημα που τους γεννάει. Έρχονται, στη πόλη μας, για να ποτίσουν με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της περιοχής μας. Διακηρύσσοντας την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία τους, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα. Ο Ιερός Λόχος είναι αυτός που πρόσφατα πραγματοποίησε τραμπούκικη παρέμβαση σε παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και είναι οι ίδιοι που έχουν πάρει μέρος σε πορείες κατά των προσφύγων και σε επιθέσεις μαθητών σε σχολεία. Την ίδια ώρα απάντηση στον εθνικισμό και το φασισμό δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ψευτοπροοδευτικά του μέτωπα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκυβερνήσει για 4 χρόνια με την ακροδεξιά, κρατάει τη δίκη της ΧΑ για 4 χρόνια με γελοίες δικαιολογίες, γιατί με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ρίχνει τη ΧΑ στα μαλακά. Απάντηση δεν μπορούν να δώσουν ούτε και οι ΝΔ – ΚΙΝΑΛ που βαδίζουν από κοινού με την κυβέρνηση το δρόμο της ΕΕ και υλοποιούν την απάνθρωπη πολιτική της για το Μεταναστευτικό.

Απάντηση στον εθνικισμό πρέπει να δίνουν καθημερινά και οι δημοτικές αρχές, όπως το παράδειγμα του Δήμου Πάτρας, στον οποίο, ο εκλεγμένος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” δήμαρχος, Κ. Πελετίδης, δεν φοβήθηκε τη νομοθεσία και αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση ενός άλλου ναζιστικού μορφώματος (κόμματος), αυτό της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή της κάθε δημοτικής αρχής και ειδικότερα απέναντι στο λαό της προσφυγομάνας Καλαμαριάς, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τείχος απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή είναι να μη διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση φασιστικών ομάδων.

Οι κομμουνιστές της Καλαμαριάς με τη δράση μας στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, θα δυναμώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας κόντρα σε όσους μας τα στερούν. Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει. Καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά. Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος.

Έξω οι φασίστες από σχολεία και γειτονιές! Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!».

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 1.243 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend