Απόψεις

Αναζητούνται οι… κάλλιστοι για ανάπαυση πενταετούς διάρκειας…

Μάλλον σας έχει διαφύγει το μέγιστο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετώπισε καλοκαιριάτικα  (και απ΄ ότι φαίνεται έλυσε) η κυβέρνηση: Η Ντόρα Μπακογιάννη  δεν θα είναι η Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ενωση. Κατά τα φαινόμενα βρέθηκαν άλλα  πιο… επιδέξια οπίσθια για να ταιριάξουν με την βελούδινη και καλοπληρωμένη πολυθρόνα του Επιτρόπου.

Ο πρωθυπουργός (όπως διαβάσαμε στο in.gr) επικοινώνησε το Σάββατο τηλεφωνικά με την κυρία Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στην Κέρκυρα και της ανακοίνωσε την απόφασή του. Μετά την δυσάρεστη (για την Ντόρα) εξέλιξη αυτή, ανοίγει ένα «παράθυρο» ευκαιρίας  στον υπουργό Εθνικής Αμυνας και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί (σήμερα) Κυριακή.

abram

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους …επιδέξιους διεκδικητές αυτού του σημαντικότατου κοινοτικού πόστου εκτός από τους πανάξιους Αβραμόπουλο- Μπακογιάννη  ήταν ο κολλητός (για την ακρίβεια, ο αδελφός της συντρόφου του κολλητού)  του Ευ. Βενιζέλου—έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές έτσι αξιοκρατικά μοιράζονται τα κορυφαία φιλέτα- υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας. Το πόστο διεκδικούσε και η …αυτοκόλλητη με ισχυρότατα συστήματα εξουσίας  νυν επίτροπος  Μαρία Δαμανάκη, που επιθυμούσε  (και ποιος δε θα το επιθυμούσε;) να εξασφαλίσει  για μια ακόμη πενταετία το χρυσοπληρωμένο βόλεμα στην ευρωπαική πολυθρόνα.

Όλα αυτά ενδεχομένως να αφήνουν αδιάφορη τη φοράδα που καλοκαιριάτικα εξακολουθεί να ανακουφίζεται χωρίς ντροπή στο αλώνι. Ωστόσο, το παρασκήνιο και η «σφαγή»  για την εξασφάλιση  μιας χρυσοπληρωμένης δουλειάς και μάλιστα από κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, είναι ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το καράβι βουλιάζει και τα  ποντίκια ετοιμάζονται, το καθένα με τον τρόπο του,  για αναχώρηση…

Κάτι που επίσης αξίζει της προσοχής μας είναι ότι όλοι αυτοί οι οποίοι διεκδικούν να αναπαύσουν επί πενταετία τα τρυφερά τους οπίσθια στην πολυθρόνα του επιτρόπου είναι άψογοι εκτελεστές των  πολιτικών που  έχουν επιβληθεί από τους δανειστές στη χώρα. Αυτή άλλωστε είναι και η απαραίτητη προυπηρεσία για την εξασφάλιση της θέσης του Επιτρόπου. Του ανθρώπου δηλαδή που θα  (συν)εργαστεί ημιεπίσημα  για λογαριασμό των οικονομικών  λόμπι.

Για το καλό μας, προφανώς…

 

 

(Επισκέψεις: 10 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Ο Δημήτρης Μηλάκας είναι αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Το Ποντίκι.
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend