Ο Θάνατος του εμποράκου…

Ο «θάνατος του εμποράκου» αποτελεί πια μία ακόμη θλιβερή πραγματικότητα για τη χώρα μας. Τη χώρα του SuccessStory, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας!

Περίπου 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις  έχουν βάλει λουκέτο από την έναρξη της κρίσης το 2008,ενώ η μείωση του συνολικού τζίρου το ίδιο διάστημα στις επιχειρήσεις αυτές φτάνει το 75%, σύμφωνα με εξαμηνιαία έρευνα του ινστιτούτου μικρoμεσαίων επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων(ΓΣΕΒΕΕ). 

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και επιτείνεται μέσα στο 2014 είναι η συσσώρευση οφειλών και η αδυναμία πληρωμών για μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων οφειλών αφορά τις ασφαλιστικές οφειλές προς  ΟΑΕΕ (41,7%), ακολουθούν τα χρέη προς την εφορία (31,8%), τις ΔΕΚΟ (31,6%) τις τράπεζες (26,5%) και το ΙΚΑ (20,9%). Μια στις τέσσερις επιχειρήσεις έχει καθυστερούμενες οφειλές σε προμηθευτές και ενοίκια. 

Και το χειρότερο; Μια στις πέντε επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση κινδυνεύουν να κλείσουν έως το τέλος του χρόνου, κάτι που αν συμβεί θα σημάνει την απώλεια άλλων περίπου 42.000 θέσεων εργασίας. 

Μη μας πείτε; Ο …αγώνας όλων αυτών που έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το χάλι που βρίσκεται και επιχειρούν τώρα να τη «σώσουν» με τα μνημόνια και τα άλλα φορομπηχτικά μέτρα, τώρα δικαιώνεται: Οι μισοί εργαζόμενοι άνεργοι, μισθοί πείνας για όσους εργάζονται, η δημόσια περιουσία στα ντόπια και διεθνή λαμόγια, τα σπίτια των φτωχοποιημένων Ελλήνων «στο σφυρί» και η αγορά των χιλιάδων μικρομεσαίων στα χέρια λίγων μονοπωλίων.

Ως πότε θα τους κοιτούμε αμέριμνοι από τις πολυθρόνες μας να μας δουλεύουν κιόλας, τάζοντάς μας «λαγούς με πετραχήλια», ή να παριστάνουν τους μεσίες;

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email