Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας: Τα ψέματά τους είναι προκλητικά – η Κούβα δεν είναι μόνη της

Με ανακοινώσεις τους ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν και καταδικάζουν τη νέα, ενορχηστρωμένη από..

Με ανακοινώσεις τους ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν και καταδικάζουν τη νέα, ενορχηστρωμένη από τις ΗΠΑ, αντεπαναστατική ενέργεια κατά της Κούβας που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες και σημειώνουν

«Η Κούβα δεν είναι μόνη!

 Έχουμε πείρα και μνήμη! Σε λίγες ημέρες, γιορτάζουμε την 66η επέτειο της 26ης Ιούλη από την επίθεση στους στρατώνες Μονκάδα στο Σαντιάγο της Κούβας και θα στείλουμε δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κουβανικό λαό»:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το νέο σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας, που υλοποιείται με ενορχηστρωτή τις ΗΠΑ και εκτελεστές τους διάφορους γνωστούς – άγνωστους «αντιφρονούντες» της αντικουβανικής μαφίας στο Μαϊάμι. Είναι ένα σχέδιο που προετοιμάζεται εδώ και καιρό με μια εκστρατεία μιας ακριβοπληρωμένης και καλά συντονισμένης προπαγάνδας στο διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διάφορα ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά, οι προβοκάτορες επιστρατεύουν τα χιλιοειπωμένα ψέματα για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, όπως το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για μια δήθεν δικτατορία σε βάρος του κουβανικού λαού και εκμεταλλεύονται την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Κούβα, που στις συνθήκες του απάνθρωπου και εγκληματικού αμερικάνικου αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορονοϊού και τις συνέπειές της, με τις ελλείψεις που έχουν προκληθεί από τα νέα πρόσθετα μέτρα των ΗΠΑ κατά της Κούβας που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Τα ψέματά τους είναι προκλητικά. Και μάλιστα παρουσιάζουν τα πάντα αντεστραμμένα, αποκρύπτουν τις μαζικές διαδηλώσεις του κουβανικού λαού, που βγαίνει στους δρόμους να στηρίξει τις κατακτήσεις του, και τις παρουσιάζουν σαν αντικυβερνητικές. Τη στιγμή που ακόμα και αστικές δυνάμεις του καπιταλιστικού κόσμου έχουν υποχρεωθεί να υποκλιθούν στο πρωτοπόρο παράδειγμα της Κούβας, αυτής της μικρής «κουκίδας» στην Καραϊβική, που, μέσα στον κλοιό του πολύμορφου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού, έχει καταφέρει να μετρά το μικρότερο αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό, να κατασκευάζει 5 εμβόλια, να διοργανώνει διεθνιστική ιατρική μπριγάδα αλληλεγγύης σε άλλους λαούς διεκδικώντας ακόμα και το Νόμπελ Ειρήνης! Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, ψηφίστηκε για 29η φορά και με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η καταδίκη του αμερικάνικου αποκλεισμού, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να αποτελούν τις μοναδικές αρνητικές ψήφους!

Ξέρουμε καλά ποιοι υποκινούν και είναι πραγματικά πίσω από τις «αυθόρμητες» αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των δήθεν «αγανακτισμένων» που μάχονται τάχα για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Εξάλλου, οι πρώτοι που έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο «δικαίωμα του συνέρχεσθαι» και της «ειρηνικής διαδήλωσης» ήταν οι αξιωματούχοι της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, βουλευτές και γερουσιαστές της Φλόριντα, εκεί που δρα ανενόχλητη η αντικουβανική μαφία και απ’ όπου διαχρονικά έχουν εξαπολυθεί δολοφονικά σχέδια και τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στην Κούβα στο έδαφός της. Από κοντά και η Ευρωπαϊκή Ένωση που έσπευσε να καλέσει την κουβανική κυβέρνηση να σεβαστεί τις διαμαρτυρίες.

Όμως, όσο κι αν προσπαθούν, ματαιοπονούν. Ο περήφανος κουβανικός λαός έχει περάσει από Συμπληγάδες, χωρίς να λυγίσει. Το ηρωικό φρόνημά του ενάντια στη διαρκή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, από τον αμερικάνικο αποκλεισμό μέχρι τις κυρώσεις της ΕΕ, από τον Κόλπο των Χοίρων και τις ανοιχτές επιθέσεις στο έδαφος της Κούβας μέχρι το σύγχρονο πόλεμο των fake news, είναι φάρος ελπίδας για τους λαούς όλου του κόσμου.

Οι λαοί έχουν πλέον πολύτιμη πείρα από τις «αυθόρμητες διαδηλώσεις» για τη δημοκρατία, την προβοκάτσια και τις επεμβάσεις ιμπεριαλιστών στα εσωτερικά άλλων κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό και τα καλέσματα για «ανθρωπιστική επέμβαση» στην Κούβα θα πέσουν στο κενό. Θα αποκρουστούν από τον ίδιο τον κουβανικό λαό, από το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που σταθερά στέκεται στο πλευρό του.

Ο ελληνικός λαός έχει ακατάλυτους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με τον κουβανικό λαό. Τα γεγονότα στην Κούβα θα συναντήσουν την καταδίκη και την οργή από τους χιλιάδες μπριγαδίστες που έχουν στηρίξει το νησί της Επανάστασης, από τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού, το εργατικό κίνημα, εκατοντάδες συλλόγους και φορείς του λαϊκού κινήματος, διανοούμενους, επιφανείς επιστήμονες, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού που εκφράζουν διαχρονικά την αλληλεγγύη τους στον περήφανο ηρωικό λαό της Κούβας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Η Κούβα δεν είναι μόνη!

 Έχουμε πείρα και μνήμη! Σε λίγες ημέρες, γιορτάζουμε την 66η επέτειο της 26ης Ιούλη από την επίθεση στους στρατώνες Μονκάδα στο Σαντιάγο της Κούβας και θα στείλουμε δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κουβανικό λαό.

Αθήνα, 12/7/2021

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη νέα, ενορχηστρωμένη από τις ΗΠΑ, αντεπαναστατική ενέργεια κατά της Κούβας που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία του Μαϊάμι και αντεπαναστατικά στοιχεία εντός της Κούβας, επιχειρεί να δημιουργήσει καθεστώς αποσταθεροποίησης στο νησί της Επανάστασης και ανατροπής της κυβέρνησης. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οι ΗΠΑ στήνουν διαμαρτυρίες πληρωμένων «αντιφρονούντων», ψευδολογούν ασύστολα για δήθεν «καταπάτηση δικαιωμάτων» και εκμεταλλεύονται τα υπαρκτά προβλήματα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει με τον μακροχρόνιο αποκλεισμό, προκειμένου να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή, ενώ δε διστάζουν να καλούν και σε ιμπεριαλιστική «ανθρωπιστική επέμβαση»! Όλο αυτό το αισχρό αντεπαναστατικό θέατρο, οι ΗΠΑ και οι θλιβερές μαριονέτες τους επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως δήθεν «ανθρωπιστική κρίση» και «εξέγερση», διαστρεβλώνοντας πλήρως τα πραγματικά γεγονότα.  

Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα επιχειρεί να παρουσιάσει τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Κούβα ως αποτέλεσμα της πολιτικής της Κουβανικής κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι βασική αιτία των προβλημάτων είναι ο βάρβαρος και γενοκτονικός οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμό που εδώ και 60 χρόνια έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Σε αυτόν τον αποκλεισμό έχουν προστεθεί και τα 242 μέτρα ενάντια στην Κούβα, που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ και που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως, είτε με Δημοκρατικό, είτε με Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, η εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ ενάντια στο νησί της Επανάστασης δεν αλλάζει. Το αφήγημα για τον «δημοκρατικό Μπάιντεν» που δήθεν θα έφερνε θετικές εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει καταρρεύσει παταγωδώς.

 Οι προβοκατόρικες επιθετικές ενέργειες κατά της Κούβας αποδεικνύουν τον φόβο των ιμπεριαλιστών για όλα όσα σηματοδοτεί δεκαετίες τώρα η Κουβανική Επανάσταση, για την διεθνιστική δράση της Κούβας, για τις τεράστιες κατακτήσεις του λαού της και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στο νησί. Κατακτήσεις που έλαμψαν στις συνθήκες της πανδημίας, όταν η μικρή Κούβα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων κατάφερε, μέσα σε συνθήκες αποκλεισμού, να κατασκευάσει πέντε εμβόλια και να στείλει ιατρική βοήθεια σε σχεδόν 40 χώρες.

 Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης διατρανώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας.  Να είναι βέβαιοι οι ιμπεριαλιστές πως κάθε απόπειρα ενάντια στην Κούβα θα έχει την τύχη που είχε η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων πριν από 60 χρόνια με την ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ και των μισθοφόρων συμμάχων τους!

 Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της πόλης μας και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας να καταδικάσουν μαζικά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και να σταθούν στο πλευρό του κουβανικού λαού και της Κουβανικής επανάστασης.

Η Κούβα δεν είναι μόνη της, οι νέες προβοκάτσιες δε θα περάσουν!

Με την αλληλεγγύη των λαών η Κούβα θα νικήσει!

Η Κούβα θα νικήσει!

 Θεσσαλονίκη 12/7/2021

Σχετικά θέματα

Απόψεις