Πολιτική

Ελευση ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ελευσίνας του ΚΚΕ καταγγέλλουν την έλευση μονάδων Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, τη Δευτέρα 13 Γενάρη, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, με σκοπό τη συνεκπαίδευση και συνεργασία με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα πλαίσια στρατιωτικών «ασκήσεων» του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Αυτή η “άσκηση” έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ασκήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή στα πλαίσια της εμπλοκής της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Μάλιστα, για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων σχεδιασμών στη συζήτηση βρίσκεται και η αξιοποίηση και άλλων υποδομών της περιοχής, όπως για παράδειγμα τα λιμάνια.

Η συγκεκριμένη παρουσία των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Ελευσίναςπραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και λίγο πριν έρθει για κύρωση στη Βουλή από την Κυβέρνηση της ΝΔ η απαράδεκτη συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, που μετατρέπει τη χώρα μας σε προκεχωρημένο πολεμικό ορμητήριο για τις ανάγκες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Τη στιγμή που κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, που οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και μονοπωλιακών ομίλων, που στη Μέση Ανατολή, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μυρίζει μπαρούτι, η εμπλοκή σε αυτούς τους σχεδιασμούς μετατρέπει την Ελλάδα σε “μαγνήτη” πιθανών επιθέσεων. Η χώρα μας έχει ήδη στοχοποιηθεί. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε χώρες που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις.

Το ΝΑΤΟ είναι πηγή κινδύνων και ΟΧΙ ασπίδα προστασίας

Η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, που το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Άλλωστε, η Τουρκία είναι ΝΑΤΟική δύναμη και με αυτή την ιδιότητα κλιμακώνει την επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα σε άμεση κινητοποίηση:

  • Για να καταδικαστεί μαζικά, να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

(Επισκέψεις: 856 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend