Κοινωνία Πολιτική

Έκθετη η κυβέρνηση – Χωρίς τη γνωμοδότηση των ειδικών τα μέτρα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Έκθετη είναι η κυβέρνηση, όσον αφορά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει για τον περιορισμό της διασποράς τα Χριστούγεννα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει δηλώσει ότι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι η προτροπή είναι να γίνει έως 9 άτομα, από δύο διαφορετικές οικογένειες.

Σήμερα, δύο μέλη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αδειάζουν την κυβέρνηση και προκύπτει ότι αυτά που ανακοίνωσε είναι χωρίς την έγκριση των ειδικών, μπερδεύοντας τον κόσμο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι. Εξήγησε ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. «Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν, καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο Χ. Γώγος είπε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση αυτή, δηλαδή για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. «Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», είπε ο καθηγητής σημειώνοντας ωστόσο ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

Παράλληλα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο MEGA είπε ότι δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή, ούτε κανείς γνωρίζει πώς προέκυψε ο μέγιστος αριθμός των 9 ατόμων για τα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και για τις λειτουργίες στις εκκλησίες. Η Αθ. Λινού, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο αριθμός 9 δεν συζητήθηκε στην επιτροπή. Δεν ξέρει κανείς πώς προέκυψε και από ποιον ούτε για τις εκκλησίες ούτε για τα σπίτια. Μάλιστα είπε ότι πρόκειται για έναν αυθαίρετο αριθμό και ότι είναι μια πολιτική απόφαση.

 
(Επισκέψεις: 2.681 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend