Κοινωνία Πολιτική

Είσαι εθελοντής αιμοδότης; Κουβαλάς και τον «Ριζοσπάστη»; Πρόστιμο!

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε η αστυνομία ακύρωσε το απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον εθελοντή αιμοδότη
 
Μια ακόμα μέρα… δόξας για την αστυνομία του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία του είναι «λιγότερη βίαιη» και τη χαίρεται ο κόσμος στις γειτονιές !
 
Εθελοντής αιμοδότης, χθες (9/11) πήγε στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Έδωσε αίμα, σε μια τόσο δύσκολη εποχή όπως η πανδημία. Έφυγε από το νοσοκομείο με τη συγκοινωνία. Στη διαδρομή, στο τρόλεϊ που επέβαινε, λίγο πριν τη στάση του Ρουφ, έγινε έλεγχος από την αστυνομία η οποία αναζητούσε «παραβάτες» των μέτρων για τον κορωνοϊό, που προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αστυνομική τρομοκρατία των προηγούμενων ημερών, στο τμήμα Μεταγωγών στη Νίκαια. 
 
Οι αστυνομικοί στην αδυναμία να εντοπίσουν τους «τρομοκράτες» ξέσπασαν στους επιβάτες του τρόλει. Ανάμεσα τους και ο εθελοντής αιμοδότης, ο οποίος εξήγησε ότι γυρνούσε από το νοσοκομείο όπου είχε δώσει αίμα, δείχνοντας το σχετικό sms, αλλά και το χέρι του με τον επίδεσμο στο σημείο της φλεβοκέντησης. Ζήτησε, μάλιστα, να επιβεβαιωθεί το γεγονός από το νοσοκομείο.
 
Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν έδωσαν καμία σημασία, αλλά εκεί που άφρισαν ήταν όταν «εντόπισαν» πως ο αιμοδότης κρατούσε και τον «Ριζοσπάστη»! Μετά, δε, τον έλεγχο που ακολούθησε και αφού «ανακάλυψαν» ότι εκτός από τον «Ριζοσπάστη» είχε μαζί του και κουπόνια του ΚΚΕ, η οργή τους ξεχείλισε! Του απευθύνθηκαν, δε, με τα τα παρακάτω λόγια: «Τι δουλειά έχεις να πηγαίνεις στο νοσοκομείο με αυτά;», όπου τα “αυτά” ο «Ριζοσπάστης» και τα κουπόνια του ΚΚΕ…  
 
Το αποτέλεσμα ήταν να του κόψουν πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αν και ο εθελοντής αιμοδότης φορούσε συνεχώς μάσκα, με το πρόσχημα της άσκοπης μετακίνησης”, αν και τους είχε εξηγήσει – και μέσω του sms που τους επέδειξε – και που είχε μεταβεί και τον λόγο για τον οποίο είχε μεταβεί στο νοσοκομείο. Πιθανώς, ανάμεσα στα άλλα που τους ενόχλησαν ήταν και ότι η μάσκα που φορούσε, έγραφε επάνω: «ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ». 
 
Μετά την τόση… προστασία που παρασχέθηκε στον εθελοντή αιμοδότη από τους “προστάτες του πολίτη”, επέστρεψε στο νοσοκομείο για να ζητήσει από τους γιατρούς να τον εφοδιάσουν με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τον λόγο της μετακίνησης του και για το γεγονός ότι είχε δώσει αίμα. Εκεί, οι γιατροί του νοσοκομείου έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον αστυνομικό διοικητή, αναφέροντάς του τα πραγματικά περιστατικά και ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο στον εθελοντή αιμοδότη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γιατροί, η απάντηση που έλαβαν είναι αδύνατον να μεταφερθεί διότι ήταν… ακατάληπτη. Να τους χαίρεστε κύριε  Μητσοτάκη και κύριε Χρυσοχοΐδη και να σας χαίρονται κι αυτοί! 
 
Ενημέρωση (11/12/2020): Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε η Αστυνομία ακύρωσε το πρόστιμο. Σε ανακοίνωση της ισχυρίζεται τα εξής: «Σχετικά με δημοσιεύματα για παράβαση που βεβαιώθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, για άσκοπη μετακίνηση ιδιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι είχε μεταβεί για αιμοδοσία, ανακοινώνεται ότι κατά το χρόνο βεβαίωσης της παράβασης δεν κατείχε κανένα επιβεβαιωτικό έγγραφο.Σήμερα, μετά την παροχή των εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής».
 
 
Συνέντευξη του εθελοντή αιμοδότη Αποστόλη Δημακόπουλου (Real fm -10/12/2020)
 
Ο εθελοντής αιμοδότης, παραχώρησε επώνυμα συνέντευξη στον Real fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο. Ο Αποστόλης Δημακόπουλος, περιέγραψε αναλυτικά όλα τα παραπάνω μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες που δείχνουν τι “πείραξε” τους αστυνομικούς και προχώρησαν σε αυτή την άθλια συμπεριφορά εναντίον του.
 
Παραθέτουμε ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης και είμαστε βέβαιοι ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κάνει το καθήκον του, δηλαδή το πολύ – πολύ κάποια νέα ΕΔΕ….
 
Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό απόσπασμα μετά το 18.40:
 
 

Επιστολή – καταγγελία  προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη (10/12/2020)

Ο εθελοντής αιμοδότης, κ.Αποστόλης Δημακόπουλος, προχώρησε σε ανοιχτή επιστολή – καταγγελία προς  τους υπουργούς Yγείας και Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλοντας το γεγονός (η επιστολή δημοσιεύεται στον 902.gr) :  

«Κύριοι υπουργοί,

Στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών «Να μην αφήσουμε καμία ζωή να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος», ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας, ξεκίνησα χτες από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας για να δώσω κι εγώ ένα «χεράκι βοήθειας» στους ήρωες υγειονομικούς, όπως εσείς τους αποκαλείτε.

Στους ήρωες υγειονομικούς που στο πρώτο κύμα της πανδημίας μας καλούσατε να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια μας. Σε αυτούς που από το πρώτο κύμα της πανδημίας δε θέλανε το υποκριτικό σας χειροκρότημα, το μόνο που σας ζητούσανε είναι να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στον «πόλεμο» που λέτε ότι βρισκόμαστε. Σε αυτούς που επιστρατεύσατε ΜΑΤ, ξύλο και χημικά επειδή διεκδικούσαν «τα όπλα» για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Στην επιστροφή μου από το νοσοκομείο μετά την αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ σταμάτησαν το τρόλεϊ (κάποιον έψαχναν). Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω για να διαπιστώσουν αν φοράμε τις απαραίτητες μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό sms και τον επίδεσμο με το σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Σαν «ταύροι σε υαλοπωλείο» έπεσαν τα μάτια τους στη μάσκα, όπου αναγράφεται «ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ». Άρχισαν το σωματικό έλεγχο και το ξεψάχνισμα της τσάντας, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας…

Και βρήκαν… «ενοχοποιητικό» στοιχείο: τον «Ριζοσπάστη»! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον «Ριζοσπάστη»!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες μου το «κατηγορητήριο» είχε στηθεί: Πρόστιμο Covid 300 ευρώ!

Κύριοι υπουργοί δεν σας παρεξηγώ, σας καταλαβαίνω κιόλας, είναι ξεκάθαρη η στάση σας. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη «μπουκώνετε» από τη μία με ζεστό χρήμα και κάθε είδους ενισχύσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους για να κόβετε από την ικανοποίηση των αναγκών μας. Εμάς, που τρέμουμε μη τυχόν και αρρωστήσουμε και δεν έχουμε ΜΕΘ, αφού εσείς καταντήσατε έτσι το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας. Εμάς, που για να πάμε στη δουλειά μας «σαρδελοποιούμαστε» στα ΜΜΜ και το μόνο μας όπλο είναι η ατομική ευθύνη. Εμάς, που στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία σε 27αρια τμήματα. Εμάς, που μένουμε άνεργοι, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα για να δίνετε παχυλές επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εντείνετε την καταστολή ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα για να κρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, για να φορτώσετε ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση.

Κύριοι της κυβέρνησης σας ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Σας δηλώνουμε ότι η μάσκα μας δεν είναι φίμωτρο, η φωνή μας δεν θα σιωπήσει, δε θα συμβιβαστεί».

Αποστόλης Δημακόπουλος

 
(Επισκέψεις: 9.212 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend