Κοινωνία

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 54χρονης που είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί

Την διάπραξη αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος από πρόσωπα που φέρονται να εμπόδισαν τη διασωλήνωση γυναίκας ασθενούς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία 54χρονη γυναίκα δεν δέχθηκε να διασωληνωθεί λόγω μείωσης του οξυγόνου της και φέρεται να όρισε και δικηγόρο προκειμένου να μην γίνει η συγκεκριμένη ιατρική πράξη. Η γυναίκα φέρεται να ήταν ανεμβολίαστη και αρνήτρια της πανδημίας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου τελικά προχώρησαν σε διασωλήνωση με εισαγγελική εντολή. Η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, για να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος θα αναζητήσει πρόσωπα, εκτός του νοσοκομείου, που φέρονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 563 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend