Κοινωνία Πολιτική

ΕΦΕ: Επίθεση με λοστούς σε φωτορεπόρτερ

Τον σοβαρό τραυματισμό φωτορεπόρτερ ενώ κάλυπτε την πορεία των μαθητών στην Αθήνα, καταγγέλλει η  Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Στην καταγγελία της ΕΦΕ περιγράφεται: 

«Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων. Για πολλοστή φορά γνωστοί / άγνωστοι θεώρησαν ότι οφείλουν να επιτεθούν με λοστούς, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα σε φωτορεπόρτερ.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού. Δε θα επιτρέψουμε στο εξής να επανεμφανισθούν τέτοια φαινόμενα. Η ανοχή και η σιωπή μας θα πάψει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αδιαφορία.

Ο τραυματισμός συνάδελφου στο κεφάλι νωρίτερα σήμερα από σιδερένιο αντικείμενο, τη στιγμή που κάλυπτε την πορεία των μαθητών στην Αθήνα, πρέπει να κατονομασθεί ως αυτό που είναι: –απόπειρα ανθρωποκτονίας από φασιστικά στοιχεία που ουδεμία σχέση έχουν με το δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης.

Δε νοείται, οι φωτορεπόρτερ να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα, να ρισκάρουν το «μοιραίο κλικ» της μηχανής τους, χωρίς να έχουν τη συμπαράσταση όλων των φορέων και των διαδηλωτών.

Είναι λυπηρό αλλά και εξοργιστικό να μην ενοχλείται κάνεις, αδιαφορώντας για το τι συνέβη σήμερα. Διότι αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας όλοι, όχι μόνο οι φωτορεπόρτερ, στο “αύριο”».

(Επισκέψεις: 230 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend