Πολιτική

ΔΝΤ: Συμφωνημένο μέτρο από το 2017 η μείωση των συντάξεων

Η μείωση των συντάξεων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι απαραίτητη για την δημιουργία ενός φιλικού για την ανάπτυξη δημοσιονομικού μείγματος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση τύπου στην Ουάσινγκτον.

Η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία όπως υπενθύμισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμφωνήθηκαν το 2017, θα στείλουν στους επενδυτές το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ουσιαστικά το ΔΝΤ ζητά εδώ και τώρα τη «σφαγή» των συντάξεων, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση την έχει προσυπογράψει από το 2017 και ρίχνει και την …απειλή των αγορών και του δανεισμού της χώρας προκειμένου να στηρίξει την αντιδραστική επιχειρηματολογία του. 

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε επίσης ότι κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εποπτείας, εξετάσθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 αλλά και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο», ενώ για την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα γίνει στις αρχές του 2019.

Λίγο νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από το Λονδίνο για τις συντάξεις, επανέλαβε το επιχείρημα ότι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν θα επηρεάσει το σύστημα μετά το 2030.

Υποστήριξε δε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι σήμερα το ΔΝΤ εκτιμά ακόμα ότι το μέτρο είναι διαρθρωτικό. Περιμένω με ανυπομονησία τις συζητήσεις ώστε να βρεθεί μία «αποδεκτή λύση», δήλωσε σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι, μετά τις ρητές απαιτήσεις των δανειστών. 

 

 

(Επισκέψεις: 380 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend