Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δίωξη συνδικαλιστή που υπερασπίστηκε το δικαίωμα μιας οικογένειας να μη χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό

Συνεχίζει να επιδεικνύει τον αυταρχισμό της η κυβέρνηση με διώξεις συνδικαλιστών. Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της, αυτή τη φορά στο..

Συνεχίζει να επιδεικνύει τον αυταρχισμό της η κυβέρνηση με διώξεις συνδικαλιστών. Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της, αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γ.Γ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μιας οικογένειας να παλέψει για να μην της πάρουν το σπίτι, με πλειστηριασμό που επιχειρούσε να διεξάγει η τράπεζα.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Έτσι, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο συνδικαλιστής έλαβε “Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης” (!), η οποία μάλιστα γίνεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγγελία αφορά όχι ένα, αλλά πέντε αδικήματα: Απλή σωματική βλάβη και συναυτουργία, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ακόμα και κλοπή!

Στην πραγματικότητα, αυτό που συνέβη στις 2 Οκτώβρη 2019, έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Σκουφά στην Αθήνα, ήταν το εξής: Μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι που απεργούσαν -εκείνη τη μέρα γινόταν απεργία συνδικάτων- καθώς και επαγγελματοβιοτέχνες που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της ΟΒΣΑ, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμό, για να σώσουν το σπίτι της οικογένειας.

Η κυβέρνηση, όμως, αντί να ακούσει το αίτημα αυτό, έστειλε τα ΜΑΤ για να αποκλείσουν την είσοδο του συμβολαιογραφείου. Την ίδια ώρα, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank που έβγαλε το ακίνητο σε πλειστηριασμό, η Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών και το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής πραγματοποίησαν συνάντηση με στελέχη της τράπεζας, απαιτώντας την αναστολή του πλειστηριασμού και τη ρύθμιση του χρέους με όρους που να μπορεί να ανταποκριθεί η οικογένεια. Αποτέλεσμα της παρέμβασης ήταν η δέσμευση της τράπεζας να δοθεί εντολή αναστολής.

Ακολούθησε πορεία έξω από το συμβολαιογραφείο, όπου οι συγκεντρωμένοι ανέμεναν να ανακοινωθεί η αναστολή. Ωστόσο, λίγο πριν την ώρα έναρξης της διαδικασίας των πλειστηριασμών (10 π.μ.), η αντιπροσωπεία των σωματείων και των φορέων έγινε “μπαλάκι” μεταξύ τράπεζας και συμβολαιογραφείου, με την τράπεζα να δηλώνει ότι έδωσε τη σχετική εντολή και το συμβολαιογραφείο να μην το επιβεβαιώνει.

Τότε ζητήθηκε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της οικογένειας να μπουν στο συμβολαιογραφείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους. Στην εύλογη αυτή απαίτηση ανέλαβαν να “απαντήσουν” τα ΜΑΤ, που επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών. Τελικά, έγινε γνωστό ότι ο πλειστηριασμός ανεστάλη και ένα χρόνο μετά, μέσα στο γενικότερο κλίμα έντασης του αυταρχισμού, ενεργοποιείται η δίωξη σε βάρος του συνάδελφου.

Αν η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από το συνδικαλιστικό κίνημα θεωρείται ότι είναι επικίνδυνη για το πολίτευμα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να βρει τι φταίει. Ή το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατία ή η δημοκρατία είναι μόνο για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Πηγή 902

Απόψεις