Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέσεις για τις σχέσεις της ναζιστικής οργάνωσης με την αστυνομία

Μάρτυρας έκανε ειδική αναφορά στις σχέσεις ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής, καθώς επίσης και στα εγκλήματα των νεοναζί κατά μεταναστών και προσφύγων, για τα οποία δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία

Ολοκληρώθηκε σήμερα, η κατάθεση του Ελγαντούρ Ναΐμ, προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που υπέστησαν μετανάστες από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τα τελευταία χρόνια, στη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, στον βασανισμό του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ στη Σαλαμίνα που βρέθηκε λιπόθυμος με μια αλυσίδα στον λαιμό, σε επιθέσεις με μαχαίρια και σίδερα σε μετανάστες, σε κάψιμο μαγαζιών, στην εισβολή των ναζιστών σε τρόλεϊ για να ελέγξουν ποιος είναι Έλληνας ή μελαψός. «Ένα παιδί έχασε το μάτι του. Δεν έχουν πάει όλα στη Δικαιοσύνη» είπε.

Μάλιστα, κατέθεσε ότι για τις αμέτρητες εγκληματικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου μόνο σ’ ένα 5%  σχηματίστηκαν δικογραφίες, το 95% δεν έχουν καν δει τη δημοσιότητα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή. «Εκείνη την εποχή έλεγαν οι χρυσαυγίτες ότι δεν θα έχετε ασφάλεια γιατί η Αστυνομία είναι δική μας. Δεν φοβόταν ούτε νόμους ούτε τίποτα. Υπήρξε διοικητής (σ.σ. ο τότε διοικητής του ΑΤ Καλλιθέας) που όταν πήγαν μετανάστες για να καταγγείλουν επίθεση με μαχαίρια τους τράβηξε βίντεο με το κινητό και τους είπε “θα τα δώσω στη ΧΑ αν δεν φύγετε”», σημείωσε.

Έκανε ειδική αναφορά στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα, που όπως είπε, «τα Ηνωμένα Έθνη έγραψαν ότι ήταν διεφθαρμένο τμήμα… Είχε προκύψει ότι συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή. Όταν κάποιος αλλοδαπός πήγαινε να κάνει μήνυση, εμφανιζόταν βουλευτής της (…)». Μάλιστα, τόνισε ότι τα περισσότερα θύματα δεν πήγαιναν στην Αστυνομία γιατί φοβούνταν ή δεν είχαν χαρτιά…

Ο μάρτυρας εκτός των εγκληματικών επιθέσεων που υπέστησαν από τη Χρυσή Αυγή μετανάστες από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν κατέθεσε και για εγκληματικές επιθέσεις σε συλλόγους  τους, που λειτουργούν και ως χώροι προσευχής. Καταλάβαιναν τους χρυσαυγίτες από τις μαύρες μπλούζες που φορούσαν με ναζιστικά σύμβολα, με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, ενώ κρατούσαν κοντάρια και φώναζαν «θα σας σκοτώσουμε, θα σας σφάξουμε,  θα σας γα….» . Αναφέρθηκε επίσης στην Θ. Σκορδέλη, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που σε κάθε επίθεση την βρίσκανε και ήταν στην ηγεσία. Σημειώνουμε ότι η Θ. Σκορδέλη, που ήταν και υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κατηγορήθηκε πρωτόδικα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και αθωώθηκε…

Περιέγραψε, επίσης, τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου σε χώρο προσευχής μεταναστών από το Μπαγκλαντές τον Οκτώβρη του 2011. «Πήγαν σε ένα χώρο προσευχής, έβαλαν ένα λουκέτο εκείνη την ώρα, έρχονταν με σχέδιο. Οργανωμένα με λουκέτο και μολότοφ στα χέρια τους. Έσπασαν το παράθυρο ξέροντας ότι δεν υπήρχε άλλη πόρτα και έριξαν μολότοφ σε 40 άτομα. Ευτυχώς μέσα στην αίθουσα, εκεί που πλενόμαστε, υπήρχε λάστιχο νερού και έσβηναν τις φωτιές. Ήταν μια μεγάλη ομάδα με μια κυρία – την ξέρετε όλοι. Οι χρυσαυγίτες με την Σκορδέλη φώναζαν “Θα σας κάψουμε, θα σας σκοτώσουμε” και κολλάγανε το κόμμα του Μιχαλολιάκου, “Ελληνική Αυγή”, που μόλις είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος», κατέθεσε. 

Χαρακτηριστική ήταν  η απάντηση για το πότε σταμάτησαν οι εγκληματικές επιθέσεις: «Στον Παύλο Φύσσα και στο αίμα του χρωστάμε ότι μειώθηκαν οι επιθέσεις»…

Τέλος για το αν οι εγκληματικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου γίνονταν χωρίς γνώση της ηγεσίας, ο μάρτυρας τόνισε: «Είχαν σχέδιο και δεν μπορεί κανένας να τα κάνει αυτά από μόνος του. Αν ήθελε η ηγεσία να μη γίνουν αυτά, θα μπορούσαν να τους πουν να μην το κάνουν…».

Σχετικά θέματα

Απόψεις