Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δικάζεται σήμερα ο Βάλσαμος Συρίγος για τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμό! Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων πραγματοποιούν συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς σήμερα έχει οριστεί η δίκη του Βάλσαμου Συρίγου, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους..

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων πραγματοποιούν συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς σήμερα έχει οριστεί η δίκη του Βάλσαμου Συρίγου, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για τη συμμετοχή του, το 2019, σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. 

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν Συνδικάτα από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ΟΒΣΑ και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ακόμη παραβρίσκονται ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Ο συνδικαλιστής δικάζεται «με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ενώ «το έγκλημα που διέπραξε είναι ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας», δίνοντας τη μάχη μαζί με εκατοντάδες ακόμα αγωνιστές εργάτες «για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη».

«Η κυβέρνηση, μαζί με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προσπαθεί να περάσει, εντείνει τον αυταρχισμό, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική. Τα βάζει με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει για τρεις γενιές τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να μη δείξουν καμία ανοχή σε αυτές τις πρακτικές και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε κάθε αγώνα και σε κάθε αγωνιζόμενο που διώκεται. «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται. Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σημειώνει.

Ανάμεσα στα συνδικάτα που απευθύνουν κάλεσμα περιλαμβάνεται το νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων στο εργοτάξιο του Ελληνικού, στηρίζοντας τον Β. Συρίγο, που είναι και πρόεδρος της προσωρινής του διοίκησης.

«Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης του λαού να ”κάτσει στα αυγά του” και να αποδεχτεί το σακάτεμα της ζωής του θα αποτύχουν παταγωδώς. Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Απαντάμε με το δυνάμωμα των αγώνων, με μεγαλύτερη συσπείρωση στα συνδικάτα μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε συμπαράσταση στον συνάδελφο Βάλσαμο Συρίγο», τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Καταγγέλλουν τη δίωξη

Την δίωξη του Β. Συρίγου, την προσπάθεια καταστολής των αγώνων και την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται εκφράζουν:

Τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Σάμου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Φωκίδας, Λευκάδας- Βόνιτσας.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό και Δέρμα, η ΟΕΝΓΕ, η ΟΒΣΑ.

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας, το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, η ΠΕΜΕΝ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ), το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), Συνδικάτο Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό και Δέρμα Ν. Αττικής, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Επίσης, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Μεσσηνίας, η Α´ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Καθαριστριών Αττικής και Περιχώρων, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας», η Ένωση Οικοδόμων Ν. Χανίων, Σωματείο Οικοδόμων Καρλοβάσου.

Σχετικά θέματα

Απόψεις