Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δήμος Πάτρας: Διεκδίκησε έκτακτη χρηματοδότηση για τους συμβασιούχους με μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα

  Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση για τους συμβασιούχους της Πάτρας..

 

Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση για τους συμβασιούχους της Πάτρας που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή, διεκδικώντας έκτακτη χρηματοδότηση για τους συμβασιούχους.

Απαίτησαν από την κυβέρνηση μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους και την άμεση χρηματοδότηση του δήμου για την καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων εργαζόμενων, που επέστρεψαν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

«Με εμάς δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα», τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και ότι την Πέμπτη 28 Ιούλη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία με τα αιτήματά τους, με τα οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της ΝΔ.

Ο Κ. Πελετίδης κατήγγειλε τον απροκάλυπτο εμπαιγμό που εισέπραξαν από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς ενώ υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γ. Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, προκειμένου να θέσουν το υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματά τους, ο τελευταίος αρνήθηκε να τους συναντήσει επικαλούμενος το πρόγραμμά του. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν, η κοροϊδία συνεχίστηκε καθώς δεν έγινε συνάντηση ούτε με τον Στέλιο Πέτσα, υφυπουργό Εσωτερικών στο Μ. Μαξίμου, όπου γινόταν η συγκέντρωση, με τον υφυπουργό να ζητά να μεταβούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Κ. Πελετίδης υπογράμμισε επίσης ότι ο δήμος και οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δεν μπορούν να ανεχθούν αυτό τον εμπαιγμό. Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για το θέμα, δείχνει, με αυτό τον τρόπο, ότι δεν θέλει να το λύσει και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Με ψηλά το κεφάλι, είπε ο δήμαρχος, φεύγουμε συντεταγμένα.

Παράλληλα ο Κ. Πελετίδης, καυτηρίασε την απουσία των βουλευτών Αχαΐας της ΝΔ από τη σημερινή κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι στα δύσκολα λιποτακτούν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πάτρας, «η Δημοτική Αρχή υπέβαλε στα κόμματα της Βουλής, που αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα του Δήμου μας, τροπολογία προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, που επιλύει με δίκαιο τρόπο το ζήτημα.

Απαιτούμε την αποδοχή της τροπολογίας από την Κυβέρνηση, ώστε να μη μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και ο Δήμος να παρέχει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στον πατραϊκό λαό».

 
 

Με πανό και συνθήματα και αγωνιστικό παλμό εκατοντάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι Σωματείων και λαϊκών φορέων και δημότες της Πάτρας, διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας τα δίκαια αιτήματά τους, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, για όλους μας δικαίωμα η σταθερή δουλειά», «Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας», «Το κράτος να πληρώσει τη μισθοδοσία, με ψίχουλα δε λειτουργεί καμιά υπηρεσία» και «Δώστε στους δήμους αυτά που τους χρωστάτε, τους εργαζόμενους ομήρους μην κρατάτε».

 
 

Στην κινητοποίηση, επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, ήταν ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρόντες ήταν, επίσης, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής απαρτιζόμενη από αντιδημάρχους, προέδρους Δημοτικών Οργανισμών και δημοτικούς συμβούλους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, καθώς και η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου η κινητοποίηση έφτασε με λεωφορεία που αναχώρησαν το πρωί από την Πάτρα.

Πηγή: 902.gr 

 
 
  •  

Σχετικά θέματα

Απόψεις