Διεθνή

Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Σάντσεθ

Η αποτυχία του αρχηγού των «Σοσιαλιστών» και υπηρεσιακού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, να εξασφαλίσει την Τρίτη τις ψήφους τουλάχιστον 176 βουλευτών κατά την ψηφοφορία στο ισπανικό 350μελές κοινοβούλιο, ώστε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, πιέζει τις πολιτικές εξελίξεις της Μεσογειακής χώρας. 

Ο Σάντσεθ πλέον έχει περιθώριο για το σχηματισμό συγκυβέρνησης με το κόμμα Unidas Podemos έως την Πέμπτη, οπότε έχει προγραμματιστεί η επόμενη ψηφοφορία, κατά την οποία θα χρειαστεί μόνο απλή πλειοψηφία. Εάν δεν τα καταφέρει ούτε τότε, θα ακολουθήσει νέα σειρά ψηφοφοριών τον Σεπτέμβρη. Σε περίπτωση αδυναμίας εξασφάλισης της ψήφου εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβρη, ο Σάντσεθ θα υποχρεωθεί να προκηρύξει νέες εκλογές στις 10 Νοέμβρη.

Πάντως, οι διαθέσεις Σοσιαλιστών – Podemos «να τα βρουν» αναδείχτηκαν στη συζήτηση που έγινε. Ο ίδιος ο Σάντσεθ ζήτησε «υπευθυνότητα και γενναιοδωρία», ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη των Podemos, όπως ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Αλμπέρτο Γκαρθόν επέμεινε ότι «θέλουμε μια προοδευτική κυβέρνηση συνασπισμού».

(Επισκέψεις: 457 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend