Πολιτική

Δεν είναι κανένας «σοβαρός Τζήμερος», είναι ο (φιλελεύθερος) Δοξιάδης

Την απόλυση (!) του δημοσιογράφου Δ.Μανιάτη ζητά από τα «Νέα» ο εκλεκτός του κ.Μητσοτάκη σε μια επιστολή μνημειώδους… φιλελευθερισμού!

Οπως και να το κάνουμε ο λεγόμενος «φιλελευθερισμός» έχει κι αυτός τους εκπροσώπους του. Επιφανής εκπρόσωπος – από τους… «σοβαρούς» δηλαδή, όχι κανένας Τζήμερος – είναι ο Δοξιάδης. Ο Απόστολος.

Θυμίζουμε: Τούτη η υπέρλαμπρη εκδοχή του – σοβαρού πάντα – φιλελευθερισμού είναι το ίδιο πρόσωπο που προ τριμήνου, όταν η Μιχαηλίδου είχε ξεσπάσει κατά των «ψυχικά νοσούντων» αντιστασιακών (διαβάστε εδώ [imerodromos.gr/kai-pos-tha-ginoyme-kala-giatre-moy] κι εδώ [imerodromos.gr/psychika-nosoydes-osoi-den-xechname]) είχε βγει λεβέντικα και είχε δηλώσει ότι η ιδιοκτησία της έμπνευσης περί “ψυχικά νοσούντων” είναι δική του…

Τώρα, το ίδιο πρόσωπο, ο σοβαρός Δοξιάδης (και όχι κανένας «σοβαρός» Τζήμερος) μας ξεδιπλώνει την γενικότερη έφεσή του (φιλελεύθερη, φυσικά) σε… δημοκρατικούς διαχωρισμούς μεταξύ «υγειών» και «νοσούντων».

Απόδειξη ότι αυτός ο καλός και σοβαρός – και φιλελεύθερος, έτσι; – άνθρωπος, έφτασε να ζητήσει την απόλυση (!) του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα «Νέα», επειδή ο τελευταίος έκανε την αποκοτιά να ασκήσει κριτική στην εκλεκτή του κ.Μητσοτάκη για το πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – γεγονός που (εκτός από την μάνητα του Δοξιάδη) επέφερε επιθέσεις εναντίον του δημοσιογράφου τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει συκοφαντικές (δείτε την ανάρτηση Μανιάτη παρακάτω).

Ομως ο Δοξιάδης δεν ξεδίψασε τον φιλελευθερισμό του ούτε ζητώντας την απόλυση ούτε καν αποκαλώντας τον δημοσιογράφο «υποκείμενο». Ως γνήσιος φιλελεύθερος… ψυχαναλυτής πληροφόρησε και το κοινό του ότι μετά την εξέταση στην οποία προέβη «δεν ξέρει», όπως γράφει, «αν το υποκείμενο αυτό (σσ: ο Μανιάτης) έχει πρόβλημα σεξουαλικό, ψυχοπαθολογικό, κοινωνικό κόμπλεξ ή πάσχει από εντελώς αναίτιο ναρκισσισμό ή μεγαλομανία (…)».

Μέσα στην σεμνότητά του, πάντως, ο Δοξιάδης εξήγησε και το γιατί «δεν ξέρει«. Και «δεν ξέρει» όχι επειδή «δεν ξέρει» –  αφού οι «σοβαροί Τζήμεροι» (συγγνώμη: ο σοβαρός Δοξιάδης θέλαμε να πούμε) όλα τα ξέρουν –  αλλά «δεν ξέρει» διότι, πολύ απλά, όπως γράφει δεν τον «αφορούν τα κίνητρα, ο ψυχισμός ή τα προβλήματά του» του Μανιάτη (φανταστείτε, δηλαδή, να τον… αφορούσαν κιόλας). 

Κατόπιν τούτων και εν ολίγοις, όπως αντιλαμβάνεστε, ο… σοβαρός φιλελεύθερος (και ουχί βόθρος) ξεχείλισε. Πάλι.

Το μέγεθος της υπερχείλισης του Δοξιάδη (και ουχί βόθρου), του κυρίου δηλαδή δίπλα στον πρωθυπουργό – που τον επέλεξε ως παράγοντα για το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα – μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας στην «ανοικτή επιστολή του προς τη διοίκηση της εφημερίδας “Τα Νέα”». 

Την δημοσιεύουμε ολόκληρη. Πρώτον για να χαρείτε «ακαδημαϊκό» λόγο. Δεύτερον για να απολαύσετε γνήσιο, ατόφιο, βαθύ… φιλελευθερισμό. Και τρίτον για να μετρήσετε τις αντοχές σας απέναντι στην αηδία.     

 

Σημειώνεται ότι η στοχοποίηση του Δημήτρη Μανιάτη είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σήμερα, με άλλη ανάρτηση. Ο δημοσιογράφος είχε γράψει στο προφίλ του στο facebook:

***

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση του, «εκφράζει τη στήριξή του στον συνάδελφο Δημήτρη Μανιάτη για την επίθεση που δέχθηκε, η οποία έφθασε μέχρι την υπόδειξη για την απόλυσή του. Οι φορείς της εξουσίας οφείλουν να καταλάβουν ότι η πολυφωνία είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας. Αντί να κραδαίνουν την σπάθη της τιμωρίας καλό θα κάνουν να προσαρμοστούν στις αρχές της πολυφωνίας και της δημόσιας αντιπαράθεσης των απόψεων». 

 

 

(Επισκέψεις: 6.431 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend