Πολιτική

Δεκτή η παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου από τον πρωθυπουργό

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζουμε πως η υπόθεση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και το επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από νωρίς σήμερα αναμενόταν εξελίξεις. Είχε προηγηθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είχε αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Ακολούθησε η τοποθέτηση της αναπλ. υπουργού Εργασίας (διαβάστε εδώ την τοποθέτηση και αναλυτικότερα στοιχεία σχετικά με ζήτημα που προέκυψε) και στη συνέχεια η ανακοίνωση από το Μαξίμου, με την οποία γίνεται δεκτή η παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΑΜΕ – ΑΠΕ με απόφαση του πρωθυπουργού καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

(Επισκέψεις: 32 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend