21η Απριλίου σήμερα και υπάρχουν και κάποιοι που γιορτάζουν και νοσταλγούν τη χούντα. Με άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι χρυσαυγίτες θέτουν το παρακάτω ερώτημα: 

Ανάμεσα στα συμπεράσματα του χουντοάρθρου είναι και το εξής:

«…παραμένει γεγονός ότι εκείνο που λείπει από τους Έλληνες σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Γι’ αυτό νοσταλγούν την 21η Απριλίου».

Ας δούμε πόσο «νοσταλγικά» (και με ποιο «αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας») έχουν τιμήσει την περίοδο της δικτατορίας οι χουντοχρυσαυγίτες. Έτσι, για να μην ξεχνάμε ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν αυτοί οι χουντο ναζί που (κάνουν πως) μιλάνε.

Αρχιναζίδι και θαυμαστής της χούντας

Με τη σημαία της χούντας

Με το χουντο-κάθαρμα Ντερτιλή 

Στη φωτογραφία αριστερά ο Ντερτιλής (ο ταγματάρχης που το μεσημέρι της 18ης Νοέμβρη 1973 έβγαλε από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβόλησε έναν νεαρό, το χουντο-κάθαρμα που είπε στη συνέχεια: «Με παραδέχεσαι, ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!» [από την περιγραφή του 21 ετών τότε οδηγού του Αντώνη Αγριτέλη]) σε χουντική δολοφονική δράση.

Στη φωτογραφία δεξιά ο Μιχαλολιάκος κρατάει στοργικά το χέρι του Ντερτιλή (Δεκέμβριος 2012).

 

Kαι κλάμα για τον χουντο-υπάνθρωπο Παττακό

Θρασύδειλα χουντο – ανθρωπάρια   

Ποιος ήταν ο Παττακός ξέρουν πολλοί. Για τους λίγους που δεν ξέρουν αρκεί το βίντεο που ακολουθεί.

Στην αρχή του βίντεο λέει για τα βασανιστήρια επί χούντας

«Όλα αυτά είναι ψέματα. Κανένας δεν τους άγγιξε ποτέ». 

Χρόνια αργότερα απαντάει για τα βασανιστήρια στον αξιωματικό, με αντιδικτατορική δράση,  Σπύρο Μουστακλή. Η απάντηση του Παττακού αναφέρεται σε όλους αυτούς που βασάνισε η χούντα (στο 0.43 του βίντεο): 

«Καλά του κάναμε. Να ησυχάσουμε.  Η δύναμη επιβάλλεται δια παντός τρόπου. Ό, τι δεν λύνεται, κόβεται. Σπαθί».

***

Μετά τα και όλα τα παραπάνω το εμετικό σύνθημα των χουντοναζί της Χρυσής Αυγής («Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή») μπορεί να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό: «Χούντα – Ναζί  – Χρυσή Αυγή».

(Επισκέψεις: 3.117 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend