Κοινωνία

Χίος: Πέθανε πυροσβέστης από έμφραγμα περιμένοντας το ασθενοφόρο

Οργή και θλίψη προκαλεί στη Χίο ένα θλιβερό περιστατικό με θύμα έναν άτυχο πυροσβέστη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αναμένοντας το ασθενοφόρο. Ο 43χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης, στην Αμανή, που κάηκε τις προηγούμενες ημέρες, αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος.

Το ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Χίου τον παρέλαβε μετά από 1,5 ώρα, καθώς δεν υπάρχει οδηγός στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, παρά μόνο ένας εθελοντής οδηγός ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα.

Ο άτυχος πυροσβέστης ήταν σε βάρδια επιφυλακής στην περιοχή της Κατάβασης, όταν αισθάνθηκε την αδιαθεσία και παρά τις σύντονες προσπάθειες συναδέλφων του δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή.

Το τραγικό αυτό συμβάν αναδεικνύει και επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τις τραγικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό τόσο στο δημόσιο σύστημα Υγείας, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα, που παρά τις τεράστιες ανάγκες που εξυπηρετούν, υφίστανται τη μία περικοπή από τον κρατικό προϋπολογισμό μετά την άλλη, αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

(Επισκέψεις: 465 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend