Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αυτοθαυμαζόμενος Μητσοτάκης και «ξεχασιάρης» Τσίπρας σε ένα debate «σούπα»

Αν και δεν αναμενόταν κάτι διαφορετικό για το debate, θα το σημειώσουμε: Παρακολουθήσαμε μια «σούπα», χωρίς πραγματικό διάλογο, σε μια..

Αν και δεν αναμενόταν κάτι διαφορετικό για το debate, θα το σημειώσουμε: Παρακολουθήσαμε μια «σούπα», χωρίς πραγματικό διάλογο, σε μια άνευρη διαδικασία.  

Με αυτό το δεδομένο, είδαμε (για μια ακόμα αφορά) έναν αυτοθαυμαζόμενο Μητσοτάκη και έναν «ξεχασιάρη» Τσίπρα. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απέφυγε να… αυτο-αξιολογηθεί και να βαθμολογηθεί, παρά την «αριστεία» του. Δεν είχε κανέναν πρόβλημα να δηλώσει περήφανος για τη διακυβέρνηση του, χωρίς επί της ουσίας να απαντήσει για κανένα «λάθος» του. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές επιλογές που έχουν φέρει τον λαό αντιμέτωπο με την ανελέητη ακρίβεια, με μειωμένους μισθούς, με διαλυμένη δημόσια Υγεία, με δημόσια Παιδεία που εμπορευματοποιείται και ιδιωτικοποιείται διαρκώς, με εγκλήματα όπως των Τεμπών και με ένα επίπεδο δημοκρατίας που έχει για έμβλημα τις υποκλοπές και τους χαφιεδοκοριούς. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σαν να μην είναι ο πρωθυπουργός του τρίτου μνημονίου, τα «ξέχασε» όλα: Τις ιδιωτικοποιήσεις, την φτώχεια των “ματωβαμένων πλεονασμάτων”, τις λεηλατημένες συντάξεις, την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή υποταγή, το Υπερταμείο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε σαν γραμμή… αμνησίας να υποστηρίξει ότι την τετραετία που κυβέρνησε δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάτι άλλο που ήταν… αναγκαστικό. Τώρα, ισχυρίστηκε, θέλει την ευκαιρία να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του. Εν ολίγοις ένας ακόμα  «σωτήρας» που ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. 

Κατά τα λοιπά ο Ανδρουλάκης συνέχισε να πασχίζει, παρά τις αναφορές του στις υποκλοπές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις διαφωνίες του με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να κρατά για τον εαυτό του τον ρόλο του «μπαλαντέρ», συμφωνοδιαφωνόντας με τους επίδοξους συνεργάτες του, ο κ.Βαρουφάκης να παριστάνει τον “αντισυστημικό” με την κεκτημένη ταχύτητα του πρώην υπουργού που θεωρούσε κατά “70% καλό το μνημόνιο”, ενώ για την αστεία ακροδεξιά περίπτωση του τελάλη “επιστολών του Ιησού” δεν χρειάζεται καμία ενασχόληση. 

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΚ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας, μέσα σε αυτό το στενό και άνυδρο περιβάλλον του ντιμπέιτ, παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ, μεταφέροντας και το μήνυμα της πρωτιάς για δεύτερη συνεχή χρονιά της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές.    

Δ. Κουτσούμπας: Δυνατός λαός με δυνατό ΚΚΕ! 

Στην τελευταία, ελεύθερη τοποθέτηση του debate ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Το σύνθημα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, αυτό το σύνθημα αποτυπώνει όχι μόνο την αιτία για το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη, που ζήσαμε και συγκλονίστηκε όλη η κοινωνία, αποτυπώνει και όλη την πορεία αυτής της ανάπτυξης που έχει ζήσει ο λαός μας, όλοι μας, όλα αυτά τα χρόνια, αποκαλύπτει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα ενός συστήματος της βαρβαρότητας, που μας έχει φτάσει ως εδώ. Και βεβαίως αυτόν τον δρόμο τον διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και τα κόμματα φυσικά που κυβέρνησαν υπηρετώντας αυτόν τον δρόμο. Και όλοι εδώ οι παριστάμενοι – παρότι είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πιο ζωντανή συζήτηση όπως άλλωστε είχε προτείνει το ΚΚΕ από την αρχή στη διακομματική επιτροπή – αλλά παρ’ όλα αυτά οι παριστάμενοι, είτε ως πρωθυπουργοί οι δυο κύριοι, ο κύριος Μητσοτάκης, ο κύριος Τσίπρας, είτε ως υπουργοί κυβερνήσεων, όπως ο κύριος Βαρουφάκης έστω για ένα εξάμηνο, πολύ κρίσιμο όμως για την πορεία της χώρας και για τα αποτελέσματα στη συνέχεια τα αρνητικά που ζήσαμε, αλλά και άλλοι ως στελέχη κομμάτων, ο κύριος Ανδρουλάκης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τότε της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Βελόπουλος ως στέλεχος του ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση και τα λοιπά.

Με τον έναν ή άλλο τρόπο λοιπόν έχουν όλοι εδώ οι παριστάμενοι ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση. Είναι λοιπόν μέρος του προβλήματος, θα έλεγα, και αυτό θα πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός και άρα δεν μπορεί να αποτελέσουν και μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος.

Γιατί έτσι κι αλλιώς μια κυβέρνηση θα βγει το επόμενο διάστημα. Εμείς εκτιμάμε ότι θα μπορούσε να βγει στη βάση των προγραμμάτων που έχουν διατυπώσει τα κόμματα τα κυβερνητικά, που θέλουν να συγκυβερνήσουν, ότι θα μπορούσε να γίνει και την 22α Μαΐου, την άλλη μέρα απ’ τις εκλογές αυτές, φαίνεται άλλες επιταγές τους οδηγούν σε μια ταλαιπωρία για την οικονομία, για τη χώρα, για την κοινωνία, για τον λαό μας σε επόμενες εκλογές.

Παρ’ όλα αυτά όμως, αυτή η κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, άρα ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του, η νεολαία να πάρει τα μέτρα της και τα μέτρα που πρέπει να πάρουν, γιατί πριν πεινάσουμε πρέπει να μαγειρεύουμε, είναι να ενισχύσουν το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα είναι δυνατός ο λαός απέναντι στα δύσκολα και τα αντιλαϊκά που έρχονται. Δυνατός λαός με δυνατό το ΚΚΕ».

Σχετικά θέματα

Απόψεις