Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν θα βγούμε» – Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου (Βίντεο-Φωτο)

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη μαζική κάθοδό τους στην Αθήνα με συλλαλητήριο, την Πέμπτη 28 Μάρτη.

«Έξω από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε», είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι με την πολύ μαζική συμμετοχή τους στην έκτακτη γενική συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη μαζική κάθοδό τους στην Αθήνα με συλλαλητήριο, την Πέμπτη 28 Μάρτη.

Απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, απορρίπτουν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης που πετάει στα μουλωχτά στο δρόμο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, δίνει τη ΛΑΡΚΟ για παλιοσίδερα.

«Δε θα βγούμε από τη ΛΑΡΚΟ. Θέλουμε να μας πουν πότε θα ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας. «Στις 28 του μήνα, όλοι κάτω», επεσήμανε.

«Κοντεύουμε δύο χρόνια απολυμένοι, η παραγωγή είναι σταματημένη και εμείς είμαστε ακόμα εδώ και θα είμαστε εδώ» πρόσθεσε τονίζοντας «δυναμικά και πεισματικά δίνουμε τη μάχη. Πρώτος σταθμός είναι η 28η».

Στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης βρέθηκαν Συνδικάτα και Σύλλογοι της περιοχής που εξέφρασαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και δηλώνουν «παρών» και σε αυτή τη δύσκολη καμπή του αγώνα και την τελική σύγκρουση με την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Συγκεκριμένα στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι Χρήστος Λυγδής, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Κώστας Καπούλας, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θήβας, Αντώνης Κούκουρας, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Μάριος Παπανικολάου, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης.

 

Κάλεσμα σε συμμετοχή στο Συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ καλούν και τα ναυτεργατικά Σωματεία

  

ΠΕΜΕΝ      ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ     ΠΕΕΜΑΓΕΝ      ΠΕΠΡΝ     ΠΕΣ/ΝΑΤ  

«Έξω από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε»

Με αυτό το σύνθημα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, συνεχίζουν, για τέσσερα (4) χρόνια τώρα, τον αγώνα τους, για να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης. Διεκδικούν την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας που χάνουν, τα δικαιώματά τους.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να πετάξει στην ανεργία και έξω από τα σπίτια τους, τους εργάτες της. Να μην κλείσουν τη μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που στέλνουν ειδικευμένους μεταλλεργάτες και μεταλλωρύχους της ΛΑΡΚΟ, με 850 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψουν την υποβάθμιση και την υποστελέχωση της υγείας, να μείνουν στα χαρτιά.

4 χρόνια, με το πρόσχημα του «επενδυτή που έρχεται», χτύπησαν όχι μόνο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αλλά και ολόκληρες περιοχές γύρω από αυτή σε 5 νομούς:

  • Χάθηκαν 800 θέσεις εργασίας.
  • Έκλεψαν το μόχθο μιας ζωής από εργαζόμενους και μικροεργολάβους, κατ’ επέκταση από τις τοπικές κοινωνίες.
  • Η συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, η ανασφάλεια, η απαξίωση, οδήγησε στη μετανάστευση νέα ζευγάρια, μαγαζιά έκλεισαν, σχολεία συρρικνώθηκαν.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων,  γιατί είναι αγώνας ενάντια στα αντεργατικά – αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Συμβάλλουμε ενεργά στην κλιμάκωση της δράσης τους.

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις