Κοινωνία

Απλήρωτοι από το 2017 παραμένουν οι Δικαστικοί Διερμηνείς

Οι Διερμηνείς των Δικαστηρίων της Αθήνας και του Πειραιά παραμένουν απλήρωτοι για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει κατά τα έτη 2017, 2018 και μέχρι σήμερα.

Τα οφειλόμενα αφορούν ένα ποσό γύρω στα 180.000 ευρώ, που όμως έχει οδηγήσει αρκετούς εργαζόμενους στην υπέρβαση των ορίων αντοχής τους καθώς δεν μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες διαβίωσης (φάρμακα, ενοίκια, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αποπληρωμή χρεών κλπ) ακόμα και το φαγητό της οικογένειας.

 Το γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Κράνη, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε … καθησυχαστικά σε επιστολή, μέσω φαξ, που έστειλαν 21 εργαζόμενοι:  

 «περιμένετε να περάσουμε πρώτα δύο νομοσχέδια,   ιεραρχούμε τις προτεραιότητες, κάντε.. υπομονή»

Οι εργαζόμενοι, μετά από αυτή την απάντηση, αναρωτιούνται αν τα άδεια ψυγεία στα σπίτια τους, οι κατασχέσεις που τρέχουν και το κομμένο ρεύμα και νερό στα νοικοκυριά τους, μπορούν να περιμένουν.

Οι Δικαστικοί Διερμηνείς είχαν κατεβεί σε απεργία τον Απρίλη με αιτήματα:

  • Την άμεση και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων, τα οποία καθυστερούν να τους τα αποδώσουν, από τρεις μήνες έως δυόμιση χρόνια,
  • Την εξασφάλιση τακτικής μηνιαίας πληρωμής τους
  • Την αύξηση της αμοιβής τους με βάση την εξειδικευμένη εργασία που παρέχουν
  • Την αναγνώρισή τους  ως εργαζόμενοι που θα κατοχυρωθεί με την υπογραφή των συλλογικών όρων αμοιβής και εργασίας που έχουν καταθέσει, ο εκσυγχρονισμός του βουλεύματος  για να καλύπτει όλες τις ανάγκες, και
  • ο σεβασμός προς τους διερμηνείς με κάθε τρόπο.

Για τα πολύ σοβαρά και ανικανοποίητα αιτήματά τους, πέρα από την διεκδίκηση των οφειλομένων, είχαμε γράψει εδώ.

 

 

 

 

 

(Επισκέψεις: 34 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend