Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απεργούν οι ναυτεργάτες στα φορτηγά – οχηματαγωγά πλοία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» από αύριο Δευτέρα 15 Δεκέμβρη στις 6 π.μ. έως την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» από αύριο Δευτέρα 15 Δεκέμβρη στις 6 π.μ. έως την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη την ίδια ώρα, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να μεταφέρουν πολεμικό υλικό τα φορτηγά – οχηματαγωγά πλοία (Ro-Ro), ενώ διεκδικούν και μια σειρά άλλα αιτήματα αιχμής για τους ναυτεργάτες.

Ολες αυτές τις μέρες οι εκπρόσωποι των δύο ναυτεργατικών σωματείων με την απεργιακή ανακοίνωση στο χέρι «οργώνουν» τα μηχανοστάσια των πλοίων Ro-Ro στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Στη συζήτηση με τους ναυτεργάτες για την απεργία κυριαρχούν οι δίκαιες διεκδικήσεις για ασφαλή επάνδρωση των μηχανοστασίων, καμία μεταφορά πολεμικού υλικού, επίδομα μεταφοράς επικίνδυνων – εύφλεκτων φορτίων και λήψη ουσιαστικών μέτρων υγείας και ασφάλειας, με ασφαλή ενδιαίτηση.

Οι περιοδείες των σωματείων θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, για την ακόμα καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής μάχης.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, με την εντατικοποίηση να βαράει «κόκκινο», ενώ δεν λείπουν τα εργοδοτικά εγκλήματα εξαιτίας της απουσίας μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Στο πλευρό των απεργών, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει τη 48ωρη απεργία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές, που αγνοούν επιδεικτικά τα προβλήματα των ναυτεργατών. Οπως αναδεικνύει, «τσεπώνουν εκατομμύρια από το πολεμικό αλισβερίσι την ίδια ώρα που εμείς, μέσα στα ανεπαρκώς στελεχωμένα και υποσυντήρητα πλοία τους, δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας αρτιμελείς».

Η επιχείρηση τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» καταγγέλλουν «τις απαράδεκτες προσπάθειες τρομοκράτησης» του πληρώματος μηχανοστασίου, του RO-RO «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. «Από εχθές, στελέχη της εταιρείας, έχουν επιστρατεύσει όλα τα φτηνά κόλπα και επιδίδονται σε ένα μπαράζ απειλών, μέχρι και υπονοούμενα για απολύσεις και νομικές κυρώσεις, στην προσπάθειά τους να  τρομοκρατήσουν τους ναυτεργάτες, ώστε να μην συμμετέχουν, στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας», σημειώνουν. 

«Τους λέμε ότι όση τρομοκρατία και αν επιστρατεύσουν, δεν μπορούν ούτε τον πανικό τους να κρύψουν, ούτε να αναγκάσουν τους ναυτεργάτες να σταματήσουν να παλεύουν για καλύτερες συνθήκες εργασίας στα καράβια», ξεκαθαρίζουν. 

Σχετικά θέματα

Post
Filter