Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απεργία στα Praktiker – Όλοι έξω από τα καταστήματα στο πλευρό των εργαζομένων

Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Praktiker και απεργούν το Σάββατο 25 Ιουνίου για να μην περάσουν οι απολύσεις..

Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Praktiker και απεργούν το Σάββατο 25 Ιουνίου για να μην περάσουν οι απολύσεις που προωθεί η εργοδοσία και να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανική πολυεθνική παλεύουν για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους, για διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και ταυτόχρονα απαιτούν να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων, που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με το λιγότερο κόστος από εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους .

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις και σημειώνει:

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την 24ωρη απεργία των συναδέλφων μας στα Praktiker το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα δικαιώματα τους και ταυτόχρονα αγώνα για να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων, που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με το λιγότερο κόστος από εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους .

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο το Σάββατο 25 Ιούνη να βρεθεί από το πρωί έξω από τα καταστήματα της Praktiker στο πλευρό των συναδέλφων μας. Ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας αγώνας. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!

Απάντηση στην όλο και εντεινόμενη επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και εργοδοσία, στην εργοδοτική ασυδοσία που καθημερινά βιώνουμε μέσα στα καταστήματα, στο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει, στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα, να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες είναι ο μαζικός, συλλογικός, οργανωμένος αγώνας, με τα σωματεία βάζοντας μπροστά τα δικά μας δίκαια αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες.

Το δρόμο μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι στην efood, στη Cosco, οι οικοδόμοι που υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις. Μας το δείχνουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στα εργοστάσια τροφίμων, στο φάρμακο και οι συνάδελφοι μας στα Praktiker που διεκδικούν αγωνιστικά αυξήσεις στους μισθούς τους, που δεν συμβιβάζονται με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα “θέλω” της εργοδοσίας.

Τώρα και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, σταθερά ωράρια και προγράμματα εργασίας. Τώρα να δώσουμε απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία, στη σφαγή που γίνεται μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες.

Από την πλευρά του, το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas αναφέρει:

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια! Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το σωματείο μας για το Σάββατο 25 Ιούνη με αίτημα να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων και να υπογράφει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς μας και κατοχύρωση κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

«Ζούμε μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια πως θα τα φέρουμε βόλτα! Με την ακρίβεια να καλπάζει, αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες.

Πάμε στη δουλειά μας και από την πίεση και την εντατικοποίηση, έχουμε γονατίσει. Καθημερινά ακούμε και για νέα απόλυση συναδέλφου.

Αρκετά! Δε πάει άλλο! Αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τον αγώνα μας, με τις κινητοποιήσεις μας θα εντείνουν την επίθεση τους.

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε:

Να επιστρέφουν οι συνάδελφοι μας στην εργασία τους. Τα περί “μειωμένης απόδοσης” και παρεμφερή επιχειρήματα που επικαλείται η εργοδοσία τα ακούμε βερεσέ! Η αλήθεια είναι ότι αξιοποιώντας το πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει από όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις με εμβληματικό το νόμο- έκτρωμα του Χατζηδάκη θέλει να ξεμπερδεύει με το λιγότερο κόστος όπως απολύσεις με προειδοποίηση στους παλαιούς εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Να υπογράφει συλλογική σύμβαση με βάση την πρόταση που κατέθεσε το σωματείο μας με αύξηση 7% σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρει πίσω την κατάργηση του ρεπό το Σάββατο καταργώντας μας ουσιαστικά το κυλιόμενο ρεπό.

Στην επίθεση της εταιρείας Praktiker απαντάμε με οργάνωση και αγώνα.

Απαντάμε με 24ωρη απεργία και κλιμάκωση».

Απόψεις