Πολιτική

Απαράδεκτη αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου (από 902.gr)

Σε μία ακόμα απαράδεκτη κίνηση κατέφυγε η «Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού» που μετά το εξώδικο κατάθεσε και αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

Με τον ισχυρισμό της «συκοφαντίας» ζητούν την φυλάκιση του δημοσιογράφου για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί» και το ποσό των 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη».

Αφορμή τόσο για την αγωγή όσο και για το εξώδικο είναι όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ» που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 και αφορούσε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της «Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού» σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών» όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της.

Αρχικά, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί ότι θα παραβρίσκονταν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ωστόσο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακυρώθηκε η παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στην αντικομμουνιστική εκδήλωση.

Απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη είχε χαρακτηρίσει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του, τη συμμετοχή του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή σε αντικομμουνιστική εκδήλωση στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος απάντησε πως «ό,τι είχα να πω για τους εν λόγω το κατέγραψα στο κείμενο με τίτλο «Προς διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)» και «η συνέχεια εν τη αιθούση…».

(Επισκέψεις: 1.339 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend