Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απαράδεκτη κυβέρνηση: Αποποιείται ευθύνες για τις φωτιές, χτίζει φράκτες και ρίχνει λάδι στα φασιστικά πογκρόμ

Η αλληλουχία των δηλώσεων των μελών της κυβέρνησης είναι μία προκλητική επαναλαμβανόμενη παράσταση, η οποία κουκουλώνει τις εγκληματικές ευθύνες της,..

Η αλληλουχία των δηλώσεων των μελών της κυβέρνησης είναι μία προκλητική επαναλαμβανόμενη παράσταση, η οποία κουκουλώνει τις εγκληματικές ευθύνες της, αφήνει στο απυρόβλητο το άγριο φασιστικό πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει τα φασιστοειδή κατά των μεταναστών, ρίχνει λάδι στο μύλο αυτής της ρατσιστικής – εγκληματικής παράκρουσης ενάντια σε ξεριζωμένους ανθρώπους. 

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών μία προς μία υπηρετεί αυτό ακριβώς: καμία ανάληψη ευθύνης, μετατατόπιση της ατζέντας στο μεταναστευτικό την ώρα που τα τάγματα εφόδου των φασιστικών κατακαθιών αλωνίζουν. Μια πολιτική στάση απολύτως απαράδεκτη, προκλητική, χυδαία και επικίνδυνη. 

Ιδού τί είπε, χθες, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης,  επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε τον Εβρο: «η πολιτική την οποία έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση στα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης όχι απλώς δεν έχει διαφοροποιηθεί και δεν έχει χαλαρώσει αλλά παραμένει σταθερή και ισχυρή” και πως θα συνεχιστεί το έργο της κατασκευής του φράχτη, η περαιτέρω ενίσχυση της αστυνόμευσης και η ενίσχυση κάθε πολιτικής αποτροπής ενός φαινομένου που όπως είπε “πλήττει βάναυσα τη χώρα μας και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές”. 

Διότι, το πρόβλημα του Εβρου και της χώρας δεν είναι οι φωτιές, δεν είναι τα καμένα δάση, το κατεστραμμένο φυσικό περιβάλλον, τα καρβουνιασμένα σπίτια, οι περιουσίες που αφανίστηκαν, δεν είναι οι νεκροί – πόσο μάλλον οι νεκροί μετανάστες… Το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι μετανάστες! 

Ετσι, ακόμα κι αν οι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται στο Εβρο  την ώρα που το δάσος της Δαδιάς γίνεται παρανάλωμα του πυρός σε μια καταστροφή μη αναστρέψιμη, όπως λένε οι επιστήμονες, εκείνοι μιλάνε για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα από τους ξεριζωμένους. 

Διαβάστε τί δήλωσε χθες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και φρίξτε ελεύθερα:

Ο Έβρος και η Θράκη δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες από τις πυρκαγιές και το μεταναστευτικό. Δηλώνουμε ουσιαστικά, για μία ακόμη φορά, την προτεραιότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές, για τη θωράκιση της πρώτης γραμμής, των συνόρων μας”.

Παρατήρηση: Ο κ. υπουργός κατονομάζει ως δοκιμασίες τις πυρκαγιές και το μεταναστευτικό και κάνει εξαγγελίες για τη “θωράκιση” των συνόρων… όχι για τις φωτιές (!) χαϊδεύοντας τα αυτιά των ντόπιων φασιστών – σερίφηδων και κάνοντας χυδαία και επικίνδυνη ψηφοθηρική μικροπολιτική.

Αφού αναφέρθηκε σε νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων, πρόσθεσε: «είμαστε εδώ για να δείξουμε τη δυναμική μας ανταπόκριση στην εφευρετικότητα των εγκληματικών δικτύων λαθροδιακινητών παράτυπων μεταναστών, τα οποία εφαρμόζουν καινούργιες μεθόδους -πιο σκληρές, πιο άγριες, πιο επικίνδυνες για την κοινωνία, όπως αυτές που έχετε βιώσει με τραγικό τρόπο εδώ στην Αλεξανδρούπολη και στην Εγνατία Οδό- με σαφείς οδηγίες, με επιχειρησιακό σχέδιο για εκτροπή για καταδίωξη, εφόσον εξασφαλιστεί ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική, χωρίς να εγκυμονούνται ευρύτεροι κίνδυνοι για τον πληθυσμό». 

Και συνέχισε: 

«Η Ελληνική Αστυνομία, οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας, έχουν ως προτεραιότητα τη θωράκιση του Έβρου. Κατανοούμε την αγωνία των πολιτών, αλλά είμαστε εδώ συντεταγμένα -χωρίς απαξίωση, χωρίς μηδενισμό, όλο το προηγούμενο διάστημα- εντατικοποιώντας την παρουσία μας, εφαρμόζοντας τους νόμους της συντεταγμένης πολιτείας, να θωρακίσουμε πλήρως την περιοχή και να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας. Να εμπνεύσουμε ξανά το αίσθημα ασφαλείας και προστασίας, το οποίο έχουν ανάγκη η περιοχή και οι πολίτες». 

Ολα αυτά ενώ η φωτιά έκαιγε χθες για 10η ημέρα. Ολα αυτά, όταν έχουν απανθρακωθεί 19 πρόσφυγες. Ολα αυτά ενώ έχουν χαθεί πάνω από 800.000 στρέμματα από το δάσος της Δαδιάς, ως χθες. 

Το πρόβλημα είναι οι μετανάστες…όχι οι φωτιές!

Ποιός ρίχνει λάδι στη φωτιά του ρατσισμού και του φασισμού;! Ποιος αυγατίζει τους ναζί σερίφηδες και κυνηγούς κεφαλών;! 

 

 

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις