Πολιτισμός

«Ανθρωποι και Ποντίκια» στο Στέκι Εργαζομένων

Σάββατο 1 Φλεβάρη στις 07:30 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης

Η μεταφορά του κλασσικού έργου του Τζον Τσάινμπεκ στον κινηματογράφο, για δεύτερη φορά μετά την ταινία του 1936,  προβάλλεται το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 07:30 μ.μ. στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», Πατησίων 252 πλατεία Κολιάτσου.

Ο σκηνοθέτης Γκάρυ Σινίζ, αποδίδει υπέροχα ένα έργο διαχρονικό, με σεβασμό, με βασικό όπλο το μεγαλείο της απλότητας, με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς σε μια εξαιρετική ερμηνεία, και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει όλους!

Ο Τζορτζ και ο Λένι, δυο φίλοι, μέσα στην οικονομική κρίση του ’29, ξεκινούν ένα ταξίδι με σκοπό ένα καλύτερο αύριο. «Ο ίδιος ο άνθρωπος έχει γίνει η μεγαλύτερή μας απειλή και η μαναδική μας ελπίδα». Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο η συγκλονιστική ιστορία των ηρώων. Η αγωνιώδης και συγκινητική προσπάθεια των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση μέσα στις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης καθιστούν το έργο επίκαιρο.

Σενάριο: Horton Foote, βασισμένο στο κλασικό έργο του Τζον Τσάινμπεκ «Ανθρωποι και Ποντίκια» (Of Mice and Men).

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Γκάρυ Σινίζ

Διάρκεια: 111΄

Γλώσσα: Αγγλικά. Αμερικανική Παραγωγή 1992

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

(Επισκέψεις: 180 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend