Βιντεοθήκη Πολιτική

Αμερικανός πρέσβης: «Οι άνθρωποι μαθαίνουν»… Alexis!

Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη του στο vice.com ρωτήθηκε για τις πορείες που γίνονται για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καταλήγουν στην αμερικανική πρεσβεία και απάντησε μεταξύ άλλων, σαρκαστικά και προκλητικά: 

«Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν πορείες μπροστά στην αμερικανική πορεία αν θέλουν. Μέρος της δικής μου δουλειάς είναι να απευθύνομαι στους ανθρώπους που είναι εκεί έξω επειδή οι ΗΠΑ έκαναν κάποιο λάθος ή επειδή υπάρχουν τούνελ κάτω από την πλατεία Συντάγματος τα οποία χρησιμοποιούμε για να ασκήσουμε επιρροή στην κυβέρνηση». 

Σε αυτή τη συζήτηση ο δημοσιογράφος είπε στον Τζέφρι Πάιτ πως και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε αυτές τις πορείες στην αμερικανική πρεσβεία όταν ήταν νεότερος.

Και ο Αμερικανός πρέσβης απάντησε: 

«Οι άνθρωποι μαθαίνουν»!

Για να προσθέσει αμέσως: 

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σε μια θέση που δεν χρειάζεται να λογοδοτήσω για αυτά που έκανα στο πανεπιστήμιο. Ας το αφήσουμε εκεί».  

Την απάντηση του για τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι άνθρωπος που μαθαίνει, σύμφωνα με τον κύριο πρέσβη μπορείτε να τη δείτε εδώ (από το 21.00 έως το 21.15) όπως και ολόκληρη τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη στο vice.com,

Είπε και άλλα ο Τζέφρι Πάιτ για τον πρωθυπουργό της χώρας μας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα: 

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα πήγε πολύ καλά όταν ήταν στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο. Έκανε μια δυνατή θετική εντύπωση, όχι μόνο στον πρόεδρο αλλά και ορισμένους Δημοκρατικούς ηγέτες – κλειδιά, στα κέντρα μελετών».

Και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι ήταν μια σημαντική επίσκεψη με την έννοια ότι βοήθησε να «εκπαιδευτεί» η Ουάσιγκτον, με την ευρεία, με τη θεσμική έννοια, όχι μόνο η ίδια η κυβέρνηση αλλά και το Κογκρέσο, τα κέντρα μελετών και όλοι αυτοί οι φορείς ότι η ιστορία της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει μόνο πρόσφυγες και οικονομική κρίση, ότι υπάρχει ένας επιχειρηματικός τομέας που ευημερεί, ότι έχει αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη και ότι εδώ υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες». 

Εμείς τι να πούμε; Τα είπε όλα ο Αμερικανός πρέσβης: 

«Οι άνθρωποι μαθαίνουν»… Alexis!

(Επισκέψεις: 64 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend