Οικονομία

«…αλλοιώνεται ο πληθυσμός»!

Για  κίνδυνο αλλοίωσης του πληθυσμού στη Λέσβο μίλησε, σε συνέντευξη του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου. Συγκεκριμένα, είπε: «Υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες».

Ο βουλευτής της ΝΔ,  μιλώντας για την κατάσταση στη Λέσβο με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κατέφυγε και σε στοιχεία για να καταλήξει ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει μια «νέα Ροδόπη» στο νησί. Σύμφωνα με τον Χ. Αθανασίου «ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων». Κατά τη γνώμη του αυτό σε 20 χρόνια θα έχει ως αποτέλεσμα το 30% να είναι μουσουλμάνοι.

Πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό θέμα, τις μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών στο νησί (γεγονός που προκύπτει από συγκεκριμένα αίτια) ο βουλευτής της ΝΔ κατέφυγε διατυπώσεις και συμπεράσματα που μόνο ανθρωπισμό δεν δείχνουν. Η χρήση της λέξης «αλλοίωσης» δεν είναι τυχαία και κινητροδοτεί ρατσιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις περί «καθαρών Ελλήνων» που οι «ξένοι» θα τους «αλλοιώσουν» τον πολιτισμό κτλ. 

Ο Χ. Αθανασίου τις δηλώσεις τις έκανε στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη, στο ραδιόφωνο Θέμα. Τα αποσπάσματα μετά το 15.50 και μετά το 19.20.

(Επισκέψεις: 933 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend