Απόψεις

Μια ΑΛΛΑΓΗ που συντηρείται αναλλοίωτη

 

Τέσσερεις φορές είδα συνεχόμενη τη συνέντευξη αυτή και άλλες τόσες σταμάτησα και ξαναείδα συγκεκριμένα σημεία. Πρέπει τελικά να το πάρω απόφαση ως δεδομένο, το να ακούγονται μέσα στα στημένα σκηνικά της αστικής πληροφόρησης και οι αλήθειες προϋποθέτει στοιχεία όπως η μαγκιά , η κολακεία των πιο χαμηλών αισθητικών του νεοέλληνα , το απευθυνόμενο σε ιστορικά απωθημένα στοιχείο της “εκδίκησης της γυφτιάς”, η ύπουλη εγκαθίδρυση κάθε φορά του στοιχείου του ρεβανσισμού στη θέση της συνειδητής αντιπαλότητας.

Τα “παλληκάρι” “τσαμπούκι” “με κάτι α…α” και τα συναφή που ακούω από τους οπαδούς της κ. Κωνσταντοπούλου όχι απλά δεν με πείθουν για μια αναβάθμιση των διεκδικήσεων των λαϊκών συμφερόντων από τους αντιπροσώπους μας αλλά έρχονται να προστεθούν στις πιο άθλιες μνήμες παπανδρεισμού, πασοκισμου, λαζοπουλισμού και ανάλογων ισμών που καταδυναστεύουν την ταξική συνειδητότητα επιστρέφοντάς την μόνιμα σε μια στρατοπεδική αντιπαράθεση με όρους και όπλα λαϊκιστικού θεάματος.

Η τελική ιστορική συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στους ριγμένους της κοινωνικής πυραμίδας ήταν η προσθήκη στα τζάκια , στην οικογενειοκρατία, και τους κρατικοδίαιτους ρουφιάνους και τσιράκια της δεξιάς , μερικών ακόμα οικογενειών – η βασική οικογένεια των Παπανδρεου με τα παρακλάδια της , “μεγαλουργούσε” βέβαια από τον εμφύλιο- και μιας τάξης συνδικαλιστών και πρασινοφρουρών που αφήνει στο ιστορικό της πέρασμα έναν ακόμα παροιμιώδη τύπο στο ελληνικό θέατρο σκιών και κάμποσους αγρότες με καγιέν . Ελπίζω η παλιγγενεσία λαϊκιστικών μεθόδων και αντιπαραθέσεων του Συριζα να μην καταφέρει να ανανεώσει τέτοιου είδους συμβόλαια με τον λαό.

‘Όλα αυτά που δείχνουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο , ότι ο οπαδός μας δεν συντάσσεται στους αγωνιστές κοινωνικής χειραφέτησης που θα καταφέρουν να υπερβούν όλο το αρρωστημένο υπόβαθρο ενός μετα- οθωμανικού πελατειακού κράτους, αλλά έρχεται να ανανεώσει το κάστ των ταβλαδόρων του Κεχαίδη. να αντρώσει τις επιθυμίες για ανθρωπάκια κάθε λογής να είναι χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη ή επί το “ελληνικότερον” οι νεο- μπάστακες και νεο- γενίτσαροι.

Από κει και πέρα έχει κανείς να κρατήσει από τον καταιγισμό φιλολαϊκών υποσχέσεων του Συριζα μέχρι στιγμής ελάχιστα κεράσια και άπειρα ΘΑ που κι αυτό δεν θυμίζει τα καλύτερα. Θα προτιμούσα στη θέση των θα και των θεαματικών λεκτικών αντιπαραθέσεων . όλη αυτή τη σκηνογραφία άγριας κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης που στην πραγματικότητα διασφαλίζει την συνέχεια αυτού του κάκιστου έργου επ΄ άπειρον και την επιβίωση της αδρά αμειβόμενης επαγγελματικής δημαγωγίας να έχω τον Παπακωνσταντίνου να σαπίζει στις φυλακές , μαζί με Βουλγαράκηδες, Λαλιώτιδες, Ρουσόπουλους, Βενιζέλους. Μαζί με τους σεσημασμένους της λίστας Λαγκάρντ που ασκούν πολιτική . Θα ήθελα η αντιπαράθεση με εκδότες και καναλάρχες να οδηγεί σε μια εξυγίανση και όχι απλά σε ανεβασμένα ποσοστά μιας εικονικής μάχης του καλού με το κακό

Υποθέτω ότι το σκεπτικό μου ελέγχεται για παιδαριώδη αφέλεια από τους επαγγελματίες των αλλαγών, και από έλλειμμα ποδοσφαιροποίησης του πολιτικού στοιχείου.
Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πόσο εξωπραγματική να είναι η αφέλεια των σαν κι εμένα που απορούμε για το πώς ακόμα και τα πορίσματα της επιτροπής για έλεγχο του χρέους της κ. Κωνσταντοπούλου φτάνουν στον ΟΗΕ, δημοσιοποιούνται και από κει και πέρα δεν γίνεται τίποτα και δεν αλλάζει κάτι. Μας μένει ένας οικονομικός φάκελος μισανοιγμένος για δεκαετίες όπως ο φάκελος της Κύπρου για να τροφοδοτεί καριέρες , δημοσιογραφία, παραταξιακά συμφέροντα , νααναζωπυρώνεικατευθυνόμενες εντάσεις , όλα στο όνομα μιας αλλαγής που συντηρείται αναλλοίωτη.

(Επισκέψεις: 12 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend